Close
2018. december
h k s c p s v
« máj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

A költészet napja – Bánffy György Kulturális Szalon alakul

2012. ápr. 13. Egyéb | Hozzászólások

Budapest, 2012. április 13., péntek (MTI) – A költészet napja és a Bánffy György Kulturális Szalon alapításának alkalmából rendez ünnepséget a Fidesz Kulturális Tagozatának budapesti elnöksége és a Németh László Kulturális Alapítvány a Szent Imre Gimnázium dísztermében szombaton délután.

Molnár Adrienn, a szalon egyik szervezője az MTI-nek pénteken elmondta:

A szombati eseményen Balog Zoltán,
a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke és Győriványi
Ráth György, a Németh László Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke
mond köszöntőt. A műsorban Császár Angéla, Pitti Katalin, Varga Klári,
Kathy-Horváth Lajos és zenekara, Rubold Ödön, Takács Bence és Szakcsi
Lakatos Béla lép fel. Többek között Liszt Ferenc, Örkény István, Petőfi
Sándor és Karinthy Frigyes művei hangzanak el.

a Bánffy György Kulturális Szalont a Fidesz Kulturális Tagozatának budapesti elnöksége és a Németh László Kulturális Alapítvány hozza létre. A szalon feladata a kulturális élet szereplői közötti kapcsolatok előmozdítása és segítése, kulturális műsorok szervezése, valamint együttműködés más kulturális szervezetekkel és szalonokkal.
Szólt arról is, hogy pár hét múlva tartják meg a Bánffy György Kulturális Szalon alakuló ülését, amelyre meghívják a kulturális élet számos szereplőjét is. Ekkor dől majd el, hogy mely területekkel bővíthető a szalon működése, mire van fogadókészség.


Mint mondta, a szalon többféle rendezvényt szervezne: gálaműsorokat, művészeti esteket, irodalmi esteket. Kiegészítő tevékenységként kulturális programajánlót küldenének színházi előadásokról, koncertekről, könyvbemutatókról, konferenciákról. Abban tennének többet a többi hasonló szervezetnél, hogy szakmai fórumokat is létrehoznának a kultúra egy-egy területére összpontosítva, zártkörű előadásokat, beszélgetéseket rendeznének a szalon tagjai számára.


A Bánffy György Kulturális Szalon egyéb rendezvényei, a különböző gálaestek, művészeti estek nyitottak a nagyközönség számára is. Egyelőre havonta egy eseményt terveznek, a működés során pedig kiderül, mire van igény a művészek és a közönség részéről – jegyezte meg Molnár Adrienn.


Mint mondta, Bánffy György színművész, a szalon névadója a Fidesz Kulturális Tagozatának elnökségi tagja, a Németh László Kulturális Alapítvány kuratóriumának tagja volt. A szalont olyan személyiségről szerettük volna elnevezni, aki a magyar művészeti életnek sokat adott – tette hozzá a szervező.


A rendezvények helyszíne elsősorban a Szent Imre Gimnázium lesz, de máshol, más szalonokkal, kulturális szervezetekkel együttműködve is tartanak műsorokat – közölte.


gpz bsa

MTI 2012. április 13., péntek 18:54

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter