Close
2019. július
h k s c p s v
« máj    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület köszöntötte alapító elnökét, a 80 éves Mádl Ferenc volt köztársasági elnököt

2011. jan. 30. Egyéb | Hozzászólások

A képre kattintva megnézheti az esemény fotógalériáját!

2011. január 30-án, vasárnap a Gellért Szálló Gobelin termében a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület köszöntötte alapító elnökét, a 80 éves Mádl Ferenc volt köztársasági elnököt. Granasztói György professzor, az Egyesület elnökségében Mádl Ferenc utóda, bemutatta azt a díszkötetet, melyet 43 neves közéleti személy, tudós, művész, egyházi ember írt együtt az ünnepelt tiszteletére.

Császár Angéla és Eperjes Károly részleteket olvastak a könyvből. Orbán Viktor úgy méltatta Mádl Ferencet, mint akinek a jelenlevők közül “ő köszönhet a legtöbbet”. Felidézte az 1995-ös köztársasági elnök választást, amikor egy több, mint kétharmados parlamenti többséggel szemben Mádl Ferenc vállalta az egyharmadnál kisebb polgári és kizsgazda jobb oldalt egyesítő jelölést. Kiemelte azt a “szeretetet”, mely a közélet szereplőinek életéből szinte teljesen hiányzik, de a volt köztársasági elnök minden csatát evvel a szeretettel vívott meg. Végül arra kérte az ünnepeltet, hogy az elkövetkező másfél év nehéznek ígérkező csatáiban vegyen részt, álljon azok mellett, akikkel eddig is összekötötték őt a polgári, keresztény és nemzeti értékek.

“Nehéz, zavarosnak tűnő másfél év következik, amíg végrehajtjuk azt, amire vállalkoztunk, Magyarország alkotmányos újjászervezését. Nagy szükség lesz azokra a nagyokra, akiknek eddig is a vállán állhattunk.” 
Az egyesület jelenlegi elnöke, Balog Zoltán is köszönetet mondott Mádl Ferencnek. Majd így folytatta: “De a keresztény hit, mely bennünket összeköt, arra is indít, hogy annak mondjunk köszönetet, akinek Mádl Ferenc életét köszönhetjük: a Teremtőnek, aki őt megalkotta, tálentumokkal gazdagon megáldotta, megadta neki, hogy nemzetét szolgálhassa, s megengedte, hogy ezt a napot megérhesse.” Az esten Hegedűs Endre zongoraművész Liszt Ferenc 15. magyar rapszódiáját játszotta.

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter