Close
2018. december
h k s c p s v
« máj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

A szeretet a legnagyobb ajándék

2011. dec. 22. Egyéb | Hozzászólások
Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) karácsonyi ünnepségén köszöntötte a hátrányos helyzetű gyermekeket Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Farkas Flórián, az ORÖ elnöke, országgyűlési képviselő, valamint Schmitt Pálné Makray Katalin.

Balog Zoltán kiemelte, hogy Farkas Flóriánnal és Makray Katalinnal együtt azért küzdenek, hogy a romák és magyarok összefogjanak a jó célok érdekében. „Mi azt szeretnénk, hogy boldogabb életetek legyen, mint amilyen a születiteknek volt” – hangsúlyozta.

Farkas Flórián felhívta a figyelmet arra, hogy családok százai – cigányok és nem cigányok – élik meg a karácsonyt ünnepi asztal nélkül. Az ORÖ elnöke beszélt arról is, hogy ma itt ünneplő gyermekeknek nincsenek szüleik, de szeretné, ha a karácsonyi hangulatot magukkal vinnék. Ennek kapcsán a politikus ígéretet tett arra, hogy ezt az ünnepséget minden évben meg fogják rendezni.

Makray Katalin, Schmitt Pál köztársasági elnök felesége köszöntőjében emlékeztetett, hogy az advent időszakában megsokasodnak az ünnepi alkalmak, ami kitűnő alkalom arra, hogy a felnőttek még jobban ki tudják mutatni szeretetüket. Minél többet adunk a szeretetből annál több lesz belőle – fogalmazott. Makray Katalin úgy fogalmazott: ha valaki érzi, hogy törődnek vele, cserébe ő is igyekszik majd jobbá válni.

Az ünnepséget követően a meghívott vendégek átadták a gyermekeknek szánt ajándékokat.

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter