Close
2018. március
H K S C P S V
« feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Állami vezetők a Zsinati Hivatalban

2012. júl. 18. Egyéb | Hozzászólások
Semjén Zsolt, Balog Zoltán és Hölvényi György látogatást tett a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalában.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője és Hölvényi György, az Egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár 2012. július 17-én látogatást tett a Magyarországi Református Egyház Zsinatánál. Bölcskei Gusztáv püspök, a Zsinat lelkészi elnöke és Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke fogadta az állami vezetőket.

A találkozón bemutatkozott az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős új államtitkár, aki többek között hangsúlyozta a rendszeres és kiegyensúlyozott kapcsolattartás fontosságát az egyházakat érintő ügyekkel, megoldandó feladatokkal kapcsolatban.

A megbeszélésen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes összefoglalta a szociális- és közoktatási szférát érintő általános változásokat, felhívta a figyelmet Magyarország új Alaptörvényében megfogalmazott elvekre, melyek részben átrendezik többek között az idősgondozással kapcsolatos állami feladatokat. Majd Balog Zoltán miniszter kapcsolódva a miniszterelnök-helyettes tájékoztatásához, átfogóan ismertette a közfeladat-ellátás állami finanszírozásának várható változásait. Hangsúlyozta, hogy miután a legtöbb, egyházak által is ellátott közfeladatot érintő ágazat egy minisztériumon belül található az új minisztériumi struktúrában, ez az egyeztetések hatékonyságát is jelentős mértékben javítja majd.

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter