Close
2019. szeptember
h k s c p s v
« máj    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Átadták a Siloám Gyógyászati és Konferenciaközpontot Kunhegyesen

2016. Sze. 25. Fotók, Interjúk | Hozzászólások
Átadták a Siloám Gyógyászati és Konferenciaközpontot Kunhegyesen
 

Átadták a Siloám Gyógyászati és Konferenciaközpontot a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunhegyesen vasárnap. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az ünnepségen azt mondta: az intézményben nemcsak az emberek testét, hanem a lelküket is gyógyítják.

A Kunhegyesi Református Egyházközség tulajdonában levő gyógyászati és konferenciaközpontot mintegy 450 millió forintból, kormányzati támogatással hozták létre. Balog Zoltán úgy fogalmazott: nagyon fontos, hogy ebben az országban olyan emberek éljenek, “akik a test, a lélek és a szellem egységében érzik a gyarapodó Magyarország jótéteményeit”.

A miniszter egyebek mellett szólt arról, hogy Magyarországon az elmúlt öt évben 163 kórház újult meg, a szolnoki például teljes egészében vagy a győri. Emlékeztetett: jelentős előrelépés történt az orvosok, egészségügyi dolgozók megbecsülésében is ebben az évben. Egy orvos fizetése nettó 100 ezer forinttal emelkedik havonta és ez a tendencia folytatódik, az egészségügyi dolgozók bérét pedig tíz év alatt tervezik megduplázni – mondta.

Kitért arra is, hogy több mint ezer templom újult meg az elmúlt öt évben a Kárpát-medencében és hatvan új templomot építettek az egyházak a magyar kormány támogatásával. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az eseményen arról beszélt, hogy a gyógyászati és konferenciaközpont létrehozása Kunhegyesnek és a térségnek is nagyon fontos értéket jelent. Hozzátette: a kormány minden egyes település sorsát a “szívén viseli”. Szabó András, Kunhegyes fideszes polgármestere az eseményen elmondta: a beruházással harminc új munkahely jött létre.

A létesítmény átadása előtt a Kunhegyesi Református Egyházközség Presbitériuma hálaadó istentiszteletet tartott a kunhegyesi református templomban.  Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint a Siloám Gyógyászati- és Konferenciaközpont alapkövét 2014. szeptember 26-án helyezték el. A Kunhegyesi Református Egyházközség 2010-ben megvásárolta az önkormányzattól a területet, ahol vallási turizmushoz kötődő szálláshelyet alakítottak ki.

Ez a csaknem 60 millió forintos beruházás 2014 márciusában kezdődött és fél évvel később kezdték el gyógyászati központ létrehozását. A Siloám elnevezés a Bibliából fakad, mint János evangéliumában olvasható, Jézus sarat tett egy vak férfi szemére, majd így szólt: “Menj, mosakodj meg a Siloám tavában”. A férfi engedelmeskedett, és “látva tért vissza”.

(MTI)

Átadták a Siloám Gyógyászati és Konferenciaközpontot Kunhegyesen


Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter