Close
2019. augusztus
h k s c p s v
« máj    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Az egyházak segítségét kéri az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság

2016. nov. 17. Fotók, Hírek | Hozzászólások
Az egyházak segítségét kéri az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság
 

A magyarországi egyházak segítségét kéri munkájához az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság – közölte az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Balog Zoltán az egyházi vezetőkkel folytatott egyeztetés után újságíróknak elmondta, a nemzetközi fellépésekben, a Közel-Keleten élő keresztények segítésében kéri a helyettes államtitkárság az egyházak segítségét.

Emellett az üldözött keresztényeknek meghirdetett egyetemi ösztöndíjprogram megvalósításában is számítanak rájuk – tette hozzá. Szólt arról, hogy a világon a keresztények a vallásuk miatt leginkább üldözött csoport, a vallási üldözések 70 százaléka érinti őket.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek elmondta, a katolikus egyház régóta szoros kapcsolatban van olyan régiók egyházi vezetőivel, amelyek a leginkább ki vannak téve az üldözésnek, így már korábban is kialakultak az egyházi szolidaritásnak és segítségnyújtásnak különféle formái, de ezeket most szélesebb összefogással tudják megvalósítani.

Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke úgy fogalmazott, örülnek a helyettes államtitkárság felállításának, és annak is, hogy a kormány igényt tart az egyházak segítségére.

A protestáns egyházaknak is számos nemzetközi kapcsolatuk van Afrikában és Ázsiában – tette hozzá. Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója közölte, a szervezet az észak-iraki Erbilben működtet állandó képviseletet, onnan koordinálja a munkáját.

Abban szeretnék segíteni az ott élő keresztényeket, hogy kellő védelem mellett emberhez méltó életet élhessenek.

(MTI)

Keresztényüldözés elleni kerekasztal első ülés

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter