Close
2018. október
h k s c p s v
« máj    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az esélyteremtés mellett áll

2015. jan. 26. Hírek | Hozzászólások

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a napokban megjelent véleményekre és nyilatkozatokra tekintettel ismételten hangsúlyozza, hogy a Kormány elutasítja és elítéli a jogellenes elkülönítést, melyet az alaptörvény és más jogszabályok is tiltanak. A kormány és a tárca vezetése elkötelezett a minőségi, esélyteremtő oktatás feltételrendszerének fejlesztése mellett, amely kulcsfontosságú a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózásának segítésében.

Meggyőződésünk, hogy mind az erőszakos integrációt követelő, a valódi esélyteremtő iskolák ellehetetlenítését célzó, mind pedig az Országgyűlés kulturális és oktatási bizottságának elnöke által hangoztatott, a problémát mások emberi méltóságának megsértésével orvosolni vágyó kijelentések káros és rossz, társadalmi és etnikai feszültséget teremtő válaszokat kínálnak csupán egy valós problémára. A Kormány olyan iskolákat, nevelési módszereket és intézkedéseket támogat, amelyek segítik ezeknek a hátrányos helyzetű gyerekeknek a felzárkózását, együtt tanulását, majd későbbi együttélését.

Dúró Dóra kijelentéseire reagálva megjegyezzük továbbá, a gyermekvédelmi rendszer jelenleg is részletesen szabályozott lehetőséget biztosít azoknak a gyermekeknek a kiemelésére, akik a fejlődésüket veszélyeztető környezetben élnek, ahogy a tanulásra vágyó társaikat zavaró gyermekek kezelésére is adottak a köznevelési törvényben szabályozott lehetőségek. A tárca ezen szabályok szigorú és következetes alkalmazását várja el a fenntartóktól minden esetben. 

Budapest, 2015. január 25.

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter