Close
2019. január
h k s c p s v
« máj    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Az Európai Bizottság alelnökének angol/magyar nyelvű köszönőlevele Balog Zoltán államtitkárnak

2011. máj. 5. Egyéb | Hozzászólások

 

A teljes levélért kattintson a szövegmezőre!

A levél magyar nyelvű fordítása:

VIVIANE REDING
AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ALELNÖKE
A JOGÉRVÉNYESÜLÉSÉRT, ALAPVETŐ JOGOKÉRT
ÉS UNIÓS POLGÁRSÁGÉRT FELELŐS BIZTOS

Brüsszel, 2011. május 2.

Tisztelt Államtitkár Úr, kedves Zoltán,

szeretném megköszönni Önnek és egyúttal a Magyar Elnökségnek, hogy kezdeményezőként járt el az ötödik Európai Roma Platform megszervezésében.


E találkozó nem csak azért volt egyedülálló, mert lehetőséget teremtett az uniós és nemzeti romaintegrációs keretstratégiák bemutatására – amely már önmagában mérföldkőnek számít a romák szociális- és gazdasági integrációjához vezető úton –, hanem azért is, mert új perspektívából szemlélhettük a roma kultúrát.

Szeretnék továbbá gratulálni a Magyar Elnökségnek a kulturális megnyitó és az április 8-án megrendezett szakmai találkozó kiváló szervezéséért is.

Nagy örömömre szolgált, hogy ilyen jól szervezett eseményen vehetek részt, és kérem, engedje meg, hogy kifejezzem gratulációmat az elkötelezett és szakértő szervező stáb irányába is, akiknek erőfeszítései nagyban járultak hozzá a találkozó sikeréhez.

El kell mondanom, hogy rendkívül nyíltnak, gazdagítónak és hasznosnak találtam a vitákat. Biztos vagyok abban, hogy hozzájárulnak az Európai Roma Platform annak résztvevői által történő elismeréséhez. Meg vagyok győződve az összejövetel sikeréről.

Mint ahogy a Platform megbeszélésein is hangsúlyoztam, ez csak a kezdet: elérni kívánt céljaink fontos része még előttünk áll, mikor a tagállamok dolgozni kezdenek saját romastratégiájukon.

Örömmel tekintek együttműködésünk jövőbeni folytatására.

Szívélyes üdvözlettel,


VIVIANE REDING
S. K.

Balog Zoltán Úr
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkár
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Budapest
Kossuth Lajos tér 2-4.
1055
Magyarország

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter