Close
2019. március
h k s c p s v
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Baden-württembergi miniszter: a tartomány továbbra is támogatja az Andrássy Egyetemet

2017. okt. 18. Fotók, Hírek | Hozzászólások
Baden-württembergi miniszter: a tartomány továbbra is támogatja az Andrássy Egyetemet
 

Baden-Württemberg tartománya a következő években továbbra is évi 500 ezer eurós támogatást biztosít a budapesti Andrássy Egyetemnek – jelentette be Guido Wolf, Baden-Württemberg igazságügyi és európai ügyekért felelős minisztere kedden Budapesten, miután találkozott az emberi erőforrások miniszterével.

Guido Wolf felidézte, Baden-Württemberg volt a német nyelvű Andrássy Egyetem egyik alapítója, és továbbra is szeretne az alapítói közösségben maradni Ausztriával és Bajorországgal.

Közölte, a megbeszélésen szó esett arról is, hogyan lehetne továbbfejleszteni az egyetemen folyó oktatást azzal, hogy szorosabban összekötik a német iparral és az európai ipari fejlődéssel.

A bizalmi légkörben folyó tárgyaláson elsősorban olyan témák merültek fel, amelyek összekötik Baden-Württemberget és Magyarországot, de szó esett olyasmiről is, amiben eltér a véleményük. Ilyen téma volt például a menekültkérdés és az Európai Bíróság döntése a kvótaperben – ismertette a tartományi miniszter.

Baden-Württemberg úgy tekint Európára, mint egy nagy jogi közösségre, ezért nagyon fontosnak tartják, hogy a tagállamok tekintetbe vegyék a jogállamiságot – jelentette ki.

Guido Wolf végül elmondta, továbbra is szeretnék, hogy szoros kapcsolatban maradjon a tartomány és Magyarország, ezért meghívta a Balog Zoltánt Baden-Württembergbe egy hivatalos látogatásra.

Balog Zoltán elmondta, hogy a találkozót kétéves egyeztetés előzte meg, és megerősítette, hogy a véleménykülönbségekről komolyan és őszintén tudtak beszélni, valamint, hogy a kormány továbbra is kész az együttműködésre és minden felmerülő kérdés megválaszolására az illegális bevándorlással kapcsolatban.

Magyarország ugyanakkor egyértelműen nemet mond az Európát és Magyarországot fenyegető migrációra – tette hozzá a miniszter.

Balog Zoltán kitért arra is, hogy Magyarország is szeretné az Andrássy Egyetem teljesítményét növelni és a német-magyar kapcsolatok középpontjába állítani, mint az egyetlen német nyelvterületen kívüli német egyetemet.

Emellett dolgoznak majd azon is, hogy az intézmény kutatási és oktatási központként segíteni tudja a gazdasági és a diplomáciai együttműködést az Európai Unió, valamint a Balkán és Délkelet-Európa között – fűzte hozzá.

(MTI)

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter