Close
2019. augusztus
h k s c p s v
« máj    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Balog: a migráció veszélyt jelent Európára

2017. jún. 12. Hírek | Hozzászólások

Az emberi erőforrások minisztere szerint az illegális bevándorlás nem esélyt, hanem veszélyt jelent Európára, a multikulturalizmus kísérlete pedig olyan biztonsági és kulturális kockázat, amelyet nem szabad vállalni.

Balog Zoltán a wSieci című lengyel hetilap hétfői számában megjelent interjúban azt mondta, több millió ember tart Európa felé, ezért beszélni kell arról, milyen jövőt szeretnénk. El kell érni, hogy a bevándorlásnak világos szabályai és elvei legyenek, de tagországoknak kell eldönteniük, kikkel akarnak együtt élni.

 A magyar kormány küzdeni fog az “önkényes intézkedések” ellen, amíg van rá jogi lehetősége, és hajlandó elmenni a végsőkig, hogy megvédje az igazát, mert úgy gondolja, hogy a kvóta “jogtalan, veszélyes” – jelentette ki a miniszter.

Hozzátette, Magyarország nem akarja elhagyni az Európai Uniót, de meg akarja változtatni a döntéshozatali folyamatokat, és nem akarja elhagyni az Európai Néppártot sem, de harcol a nemzetállami önállóságáért és a kereszténységből fakadó életforma megőrzéséért.

Balog Zoltán úgy fogalmazott, az Európai Bizottság “tehetetlennek, tanácstalannak, erőtlennek” tűnik a migrációval szemben, és nincs ötlete a megoldásra. Ezt azonban nem akarja beismerni, és nem képes elviselni azt sem, hogy Magyarország, Lengyelország és Közép-Európa saját megoldási tervvel állt elő. Konszenzuskeresés helyett saját akaratát próbálja meg a tagországokra kényszeríteni – fogalmazott.

A miniszter szerint az egyik legnagyobb probléma, hogy az Európai Bizottság nem vonta le a tanulságokat a Brexit után, és a közös megoldáskeresés helyett “arrogánsan, agresszíven” válaszol minden kritikára.

Arra a kérdésre, hogy az illegális bevándorlás magyar megítélésben van-e jelentősége annak, hogy a migránsok többsége muzulmán, Balog Zoltán azt mondta: az iszlám komoly kultúra és hagyomány, amelyet tiszteletben kell tartanunk, de Európának más az identitása, és látni, hogy ez a két kultúra nem képes konfliktusok nélkül egymás mellett létezni.

A legnagyobb különbség, hogy míg Európában elválasztották egymástól a politikát és a vallást, az iszlám esetében azonban inkább a vallás határozza meg a politikát – tette hozzá.

A miniszter szólt arról is, hogy “Soros György Közép-európai Egyeteme” egy újabb ürügy a Magyarország elleni támadásokhoz.

Ez az egyetlen Magyarországon működő külföldi egyetem, amely nem akarja teljesíteni a törvényi feltételeket, helyette nemzetközi akciót szervez Magyarország lejáratására, és azzal vádolja a kormányt, hogy megsérti az egyetemi autonómiát.

Pedig még az Európai Bizottság is elismerte, hogy ez nem igaz – fűzte hozzá.

Balog Zoltán arról is beszélt, hogy a kormány jelentős eredményeket ért el a családpolitikában, már kevesebb teherrel jár a gyermekvállalás. 2010 után – Európában példátlan módon – 46 százalékkal emelkedett a házasságkötések száma, míg korábban a baloldali kormányok alatt 23 százalékkal csökkent, valamint még soha nem volt ilyen alacsony az abortuszok száma – mondta el a miniszter a lengyel lapnak adott interjúban.

Végül beszámolt arról is, hogy Jarosław Kaczyński és Orbán Viktor döntöttek arról, hogy egy ifjúságcserével foglalkozó szervezet, a Wacław Felczak nevét viselő magyar-lengyel alapítvány alakul meg, hogy “a magyar-lengyel barátság ne csak a múltról szóljon, hanem a jövőről is.”

(MTI)

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter