Close
2019. július
h k s c p s v
« máj    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Balog: a sportszerető Magyarország olyan cél, amit érdemes mindenkinek támogatni

2017. máj. 21. Fotók, Hírek | Hozzászólások
Balog: a sportszerető Magyarország olyan cél, amit érdemes mindenkinek támogatni
 

Az egészséges, sportszerető Magyarország olyan cél, amit érdemes mindenkinek támogatni – mondta az emberi erőforrások minisztere vasárnap az MTI-nek, miután csaknem hét kilométert futott az idei Ultrabalatonon a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató csapatának tagjaként.

A Siófok-Sóstó és Balatonaliga között futó Balog Zoltán elmondta: már tavaly is közösen indultak az Ultrabalatonon a közmédia műsorának támogatóival, akkor kánikula volt, most eső és vihar is várta a futókat, ami komolyan igénybe vette a társaságot.

A miniszter – aki rendszeresen fut – kiemelte: kevés olyan szenvedély van, ami ennyire összehozza az embereket, mint a közös futás.

Balog Zoltán párhuzamot vont a futók teljesítménye és a Virtuózokban fellépő fiatalok tehetsége közt, akikre az egész ország büszke lehet. Mint mondta, ezért is népszerűsítik a műsort, amit a közmédia egyik legsikeresebb vállalkozásának nevezett.

A Virtuózok csapatában Balog Zoltán mellett Miklósa Erika operaénekes, Batta András zenetörténész – mindketten zsűritagok – és a műsor támogatói futották le váltóban az Ultrabalatont, amit idén tizenegyedik alkalommal rendeztek meg május 19-21. közt.

A futóknak 32 óra állt rendelkezésre, hogy Balatonaligáról a Balaton északi partja felé indulva Balatonfüred, Pécsely, Badacsonyörs, Keszthely, Fonyód, Balatonboglár és Siófok érintésével megtegyék a 220 kilométeres távot.

A Virtuózok című műsor célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét, valamint fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.

 (MTI)

XI. Ultrabalaton

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter