Close
2019. október
h k s c p s v
« máj    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Balog: a vendégszeretet nem mehet a biztonság rovására

2018. feb. 20. Fotók, Hírek | Hozzászólások
Balog: a vendégszeretet nem mehet a biztonság rovására
 

Magyarország barátságos, vendégszerető ország szeretne maradni, amilyen mindig is volt, de ez nem mehet a biztonság rovására – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere Törökszentmiklóson kedden.

Balog Zoltán a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) által szervezett kerekasztal-beszélgetésen azt mondta: nem a migránsok, hanem a migráció ellen vannak, mert utóbbi tönkretenné Magyarországot és Európát.

Európában a magyar kormány mondta ki először, hogy kerítést kell építeni, és már csak emiatt érdemes a választáson a kormánypártokra szavazni – mondta.

A miniszter a legfontosabb dolognak nevezte, hogy a kormány az elmúlt két ciklusban igyekezett összhangba hozni az egyéni boldogulást a közjóval, az ország gyarapodásával.

A szocialisták idejében is volt gyarapodás, csak a közjó rovására – jegyezte meg.

Szólt arról, hogy az elmúlt évben Magyarországon több mint négy százalékkal nőtt a gazdaság, ezzel Románia után Magyarország “ezüstérmes” Európában.

Balog Zoltán kitért az egészségügyben, oktatásban elért eredményekre, egyebek mellett az orvosok, mentődolgozók, pedagógusok bérének emelésére, a kórházfejlesztésekre és az iskolafelújításokra.

Elmondta, hogy a következő évben 80 milliárd forintot költenek iskolákra, 100 milliárd forintból építenek óvodákat.     Ilyen építési program az elmúlt harminc évben Magyarországon nem volt – fűzte hozzá.

Kitért arra is, hogy jelenleg fele annyi orvos megy el külföldre, mint nyolc évvel ezelőtt.

A családtámogatásról azt mondta, hogy Európában Magyarország költ erre a legtöbbet, idén az összjövedelem öt százalékát.

Boldog István fideszes országgyűlési képviselő, Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztési biztos a rendezvényen sorsdöntő korszaknak nevezte a jelenlegit.

Azt ígérte, hogy sohasem fog egyetlen olyan törvényt sem támogatni, amely illegális bevándorlókat engedne betelepíteni az országba. Hangsúlyozta: egy illegális bevándorlót sem szabad beengedni, és aki mást képvisel, azokat le kell szavazni április 8-án.

Mráz Ágoston politológus, a Nézőpont Csoport igazgatója egyebek mellett elmondta: a Fidesz-KDNP-nek a következő 47 napban mozgósítania kell szimpatizánsait, hogy szavazókká váljanak.

(MTI)

Kerekasztal-beszélgetés

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter