Close
2018. június
h k s c p s v
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Balog Zoltán: a futás is a kultúra része

2016. máj. 28. Fotók, Hírek | Hozzászólások
Balog Zoltán: a futás is a kultúra része
 

A sport és futás is a kultúra része – mondta az emberi erőforrások minisztere szombat délután Zánkán, miután több mint hét kilométert futott az Ultrabalatonon a Veszprém megyei Dörgicse és Zánka közt a Virtuózok csapat tagjaként.

Balog Zoltán az MTI-nek elmondta, azért is állt a futásban Virtuózok csapata mellé, mert érdemes újra és újra felhívni a figyelmet azok teljesítményére, akik részt vesznek a Duna közszolgálati csatornán futó klasszikus zenei tehetségkutató műsorban. Hozzátette, ha az ember nem csak beszél, hanem maga is mellétesz egy kis teljesítményt – mondjuk lefut több mint hét kilométert Dörgicsétől Zánkáig, a többiek pedig körbefutják az egész Balatont, váltóban, beosztva a kilométereket – az hatékonyabb és hatásosabb a kiadott nyilatkozatoknál. A miniszter máskor is rendszeresen fut, elmondása szerint ezért nem jelentett neki nagy terhelést a teljesített táv. Bár sokkal melegebb volt, mint egy átlagos futóidő – mondta.

Az Ultrabalatonon már ötödik alkalommal induló Miklósa Erika, a Virtuózok csapatkapitánya az MTI-nek arról beszélt, hogy a hosszú táv és a csapatban futás miatt is érdemes megmérettetni magunkat egy ilyen versenyen, hiszen a sport az egyik legösszetartóbb dolog a világon. Virtuózok logó alatt futunk, ami egy misszió, egy mozgalom, és ezzel a logóval hordozzuk azt az értéket, ami szintén Magyarországhoz tartozik, mint kulturális érték, ez pedig a komolyzene – fogalmazott Miklósa Erika. Hozzátette: a Virtuózok csapatánál is a sokszínűségen van a hangsúly. Együtt fut a miniszter, a katonai attasé, a zenetörténész, az informatikai mérnök, a készenléti rendőr, a személyi edző és az operaénekes. Mikósa Erika, aki az összekötő kapocs a csapat tagjai közt reményeit fejezte ki, hogy mindenki vállalja jövőre is a részvételt.

A Virtuózok csapat színeiben összesen tízen futnak különböző távokon a Balaton körül. Miklósa Erika operaénekes több részletben összesen mintegy 30 kilométer, Balog Zoltán miniszter, a Kis Virtuózok Alapítvány tiszteletbeli elnöke mintegy 7,2 kilométer, Batta András zenetörténész, a műsor zsűritagja 15 kilométer lefutására vállalkozott. Az Ultrabalatont immár 10. alkalommal rendezik meg, a résztvevőknek 32 óra áll rendelkezésre ahhoz, hogy körbefussák a Balatont. A 220 kilométeres verseny Balatonaligáról, a Club Aligából indult és ott lesz a cél is. A szervezők közlése szerint az idei Ultrabalatonra rekordnevezés érkezett: több mint 230 egyéni versenyző, 820 csapat és 500 bringás, azaz több mint hétezer induló vág neki a körnek.

(MTI)

Ultrabalaton

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter