Close
2019. április
h k s c p s v
« máj    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Balog Zoltán: a hálózatok építése mellett szükség van a személyes találkozásokra

2015. aug. 15. Fotók, Hírek | Hozzászólások
Balog Zoltán: a hálózatok építése mellett szükség van a személyes találkozásokra
 

Balog Zoltán szerint a 21. század varázsszavának tekintett hálózatépítés mellett szükség van az igazi, személyes találkozásokra is – az emberi erőforrások minisztere Kolozsváron beszélt erről augusztus 15-én délután a Kultivál kárpát-medencei kulturális ifjúsági fesztivál zárógáláján.  

A Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa programsorozatba illeszkedő fesztivál hat régió – Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Muravidék, Vajdaság és Magyarország – fiatal művészeit gyűjtötte össze Erdély fővárosába. „Fontos, hogy legyenek ilyen fesztiválok, hogy legyenek multiplikátorok, akik hazaviszik a tapasztalatot, és otthon továbbadják. Jó üzenetet kapni az interneten, de még jobb együtt lenni” – jelentette ki Balog Zoltán. A miniszter a fiatalok elvándorlására is kitért beszédében. „Európában nem sok értelme van az ellen beszélni, hogy a fiatalok külföldön próbáljanak szerencsét. Ehelyett azokat a feltételeket kell megteremteni, amelyek hazahozzák a fiatalokat, miután szerencsét próbáltak. Az itthon maradóknak pedig olyan életlehetőségeket kell kínálni, amelyek által jobb életük lehet, mint a szüleik generációjának” – jelentette ki Balog Zoltán.

Horváth Anna Kolozsvár alpolgármestere ünnepi beszédében kijelentette, a város a Kultiválhoz hasonló rendezvényekkel tesz lépéseket az egykori európai jelentőségű értékteremtő centrumi rangjának a visszanyerése felé. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) által megszervezett Kultivál a Kárpát-medencei Magyar Kulturális Napok vándorfesztivál folytatása. A 2004-től évről évre más-más helyszínen szervezett, de az utóbbi években elmaradt fesztivál idén a kolozsvári helyszín miatt kapott ifjúsági jelleget. Széman Péter EMKE-elnök bejelentette, a fesztivált 2016-os megrendezéséért Kolozsvár és Muravidék versenyez.

MTI

Fotó: EMMI, Bartos Gyula

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter