Close
2019. március
h k s c p s v
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Balog Zoltán a kambodzsai miniszterelnök-helyettessel tárgyalt

Balog Zoltán a kambodzsai miniszterelnök-helyettessel tárgyalt
 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere 2013. október 9-én hivatalában fogadta Sok Ant, a Kambodzsai Királyság miniszterelnök-helyettesét. A kétoldalú tárgyaláson a felek elsősorban kulturális, oktatási és szociális kérdésekről egyeztettek.

Sok An miniszterelnök-helyettes, aki idén novemberig az UNESCO Világörökség Bizottság elnöki tisztét is betölti, a tárgyaláson kérte, hogy Magyarország vizsgálja meg magyar szakértők részvételének lehetőségét az Angkor Wat világörökségi helyszín megőrzésével kapcsolatos munkálatokban. Ennek részleteiről további kétoldalú egyeztetésekre lesz még szükség. A kambodzsai miniszterelnök-helyettes elmondta, Magyarország és Kambodzsa között kiemelten fontos a jó kapcsolatok fenntartása, és a jövőben a szakértői szintű együttműködésre is nagyobb hangsúlyt kell fektetni. A felek megerősítették, hogy továbbra is folytatják az idén márciusban az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a kambodzsai Kulturális és Szépművészeti Minisztérium között megkötött, kulturális kapcsolatok fejlesztésére irányuló szándéknyilatkozat keretében folyó munkát.

Balog Zoltán a tárgyaláson ismertette a Stipendium Hungaricum ösztöndíj részleteit, melynek köszönhetően a jövőben 15 kambodzsai hallgató tanulhat majd a magyar felsőoktatásban.

Magyarország és Kambodzsa között szakértői szinten folytatódik a Kandal tartományban működő, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok megsegítését szolgáló Árvaház és Befogadó Központ épületegyüttesének felújítását célzó projekt megvalósítása, melynek elindulását Balog Zoltán márciusi kambodzsai látogatása során jelentette be.

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter