Close
2018. szeptember
h k s c p s v
« máj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Balog Zoltán: a kormány partnerséget ajánl a cigányságnak

2014. feb. 21. Fotók, Hírek, Video | Hozzászólások
Balog Zoltán: a kormány partnerséget ajánl a cigányságnak
 

Partnerséget ajánl a kormány a cigányságnak – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere február 21-én Miskolc lyukóvölgyi városrészében, ahol közösségi házat adott át.

Balog Zoltán kifejtette: a kormány azon az állásponton van, hogy a romák olyan magyar állampolgárok, akiknek segítségre van szükségük, és ezért “elvárhatjuk azt, hogy éljenek is ezzel a lehetőséggel”. A Lyukóvölgyi Közösségi Ház épp azért van, hogy ezt megtanítsák az itt élőknek. Mert “az akarást is meg kell tanítani” – hangsúlyozta a miniszter. Ha valaki meghallja Lyukóvölgy nevét, nyomorúság, emberi szenvedés, bűnözés jut az eszébe. Vannak, akik lemondanak ezekről a területekről, de “ez nem az a kormány, nem az a városvezetés” – fogalmazott Balog Zoltán.

A tárcavezető kitért arra, hogy a magyarországi cigányság kérdésében súlyos félreértések vannak: az egyik ilyen az, amikor valakik azt állítják, hogy a cigányság valamennyi tagja bűnöző, kizárólag a rendvédelmi szerveknek van feladatuk ezen a téren. Egy másik téves elképzelés, amikor azt mondják, a cigányok kizárólag áldozatok, kötelességünk rajtuk segíteni – tette hozzá. 

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere arról beszélt, hogy a közbiztonság mellett a felzárkózás is kiemelten fontos. Közölte, a Lyukóvölgyi Közösségi Házat 42 millió forintból újították fel és bővítették is. Ebből 35 millió forintot az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosított.

MTI

Fotó: EMMI, Bartos Gyula

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter