Close
2018. december
h k s c p s v
« máj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Balog Zoltán a szociális ágazatban dolgozók képviselőivel egyeztetett

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a mai napon hivatalában fogadta a szociális és gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátó rendszerben foglalkoztatott szakemberek képviselőit. A tárca vezetője a szociális életpálya bevezetéséről, ennek részeként a bérrendezésről, és az érdekegyeztetés kereteiről tárgyalt a szervezetekkel.

A tárcavezető a megbeszélésen hangsúlyozta: a Kormány továbbra is elkötelezett a szociális életpálya bevezetése mellett, ezért folytat a minisztérium az ágazati szakszervezetekkel közel egy éve folyamatos tárgyalásokat. A szociális életpálya bevezetésének célja, hogy hosszútávon kiszámítható, kiegyensúlyozott, a szociális és gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátó rendszerben foglalkoztatottak munkáját anyagi és erkölcsi értelemben is jobban elismerő rendszer jöjjön létre. A szakszervezeti vezetők beszámoltak arról, hogy a szociális ágazat alacsony bérei komoly feszültséget jelentenek a szakmában.

A megbeszélésen a miniszter kiemelte, hogy a szociális ágazatban dolgozók keresetének növelésére, valamint a végzettséget és a munkatapasztalatot figyelembe vevő bérrendezésre irányuló törekvéseket a minisztérium méltányosnak ítéli. A felek megerősítették abbéli szándékukat, hogy együttműködnek a fennmaradt kérdések mielőbbi tisztázásában annak érdekében, hogy a tervezet mihamarabb a Kormány elé kerülhessen.

Budapest, 2014. október 8.

 

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter