Close
2017. november
H K S C P S V
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Balog Zoltán államtitkár a Nyíló Világ című konferencián

2011. ápr. 21. Egyéb | Hozzászólások

A General Electric Foundation Nyíló Világ középiskolai tehetséggondozó program 10. évfordulója alkalmából rendezett szerdai konferencián, a Parlamentben
Balog Zoltán
államtitkár a hátrányos helyzetű fiatalok esélyeiről beszélgetett gazdasági szereplőkkel és oktatási szakemberekkel. Az ózdi, kisvárdai és hajdúböszörményi középiskolásokból álló hallgatóság előtt elmondta, hogy a az egyénnek minden helyzetben van választási lehetősége, de az állam feladata, hogy megnyissa a felemelkedés lehetőségeit. Ebben együtt kell működnie azokkal a nagyvállalati támogató programokkal, melyek  fiatalok minőségi oktatását segítik.


A képre kattintva megtekintheti a konferencián készült képeket

Zárszavában Navracsics Tibor miniszter elmondta: “A kormány célja, hogy Magyarország erős ország legyen erős gazdasággal, erős társadalommal, erős közösségekkel, erős egyénekkel, ahol mindenki otthon érzi magát, azaz származására, élethelyzetére való tekintet nélkül megnyílik számára a lehetőség, hogy a saját életét élje. A mi feladatunk, hogy a szerencsésebbeknél elhárítsuk az érvényesülés akadályait, a kevésbé szerencsés helyzetűeknek pedig adjunk olyan támogatást, amelyekkel meg tudják valósítani céljaikat.

A GE Foundation Nyíló Világ középiskolai tehetséggondozó program kilenc éve ad lehetőséget az ország hátrányos helyzetű térségeiben élő középiskolásoknak a felzárkózásra. Az Ózdon 2002-ben elindított programhoz mára számos település csaknem félezer diákja és 59 tanára csatlakozott – derül ki a rendezvénnyel kapcsolatos tájékoztatóból.

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter