Close
2018. február
H K S C P S V
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Balog Zoltán államtitkár Járdánházán tárgyalt

2010. szept. 6. Egyéb | Hozzászólások

Balog Zoltán polgármesterekkel, egyházak képviselőivel tárgyalt Járdánházán

Önkormányzati vezetőkkel, környékbeli polgármesterekkel, az egyházak helyi képviselőivel és iskolaigazgatókkal folytatott konzultációt Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn a Borsod megyei Járdánházán.

A konzultáció célja azoknak a tervezett intézkedéseknek a megvitatása volt, amelyek például a pályázati rendszer átalakítására, valamint a támogatásokra, programokra vonatkoznak, hogy mindezek találkozzanak a helyiek igényeivel -mondta Balog Zoltán az MTI-nek.

Mint hozzátette, kérte az egyházak segítségét abban, hogy “meg tudják közelíteni” a mélyszegénységben élőket. Ennek kapcsán az államtitkár kitért arra: nagyon komoly iskolaalapítási, szociális terveket egyeztettek már a történelmi egyházakkal és azok vezetőivel.

Balog Zoltán helyi tapasztalatai alapján úgy látja, hogy kettős érzések vannak az ottani emberekben: van egyfajta várakozás és van egy kis rezignáltság is, mivel sokan sok mindent ígértek már ezeken a hátrányos helyzetű területeken élőknek.
   
A tanácskozáson kiemelt téma volt az önkormányzati finanszírozás, a források felhasználása, ellenőrzése, de szó volt a pedagógusok tekintélyének megerősítéséről, valamint a hit- és erkölcstan órarend keretében történő oktatásának lehetőségeiről is.

bbv bám

MTI 2010. szeptember 6., hétfő 18:09

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter