Close
2018. december
h k s c p s v
« máj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Balog Zoltán államtitkár kanadai látogatáson vesz részt

2010. okt. 30. Egyéb | Hozzászólások
KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM
TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG 
 
Sajtóközlemény

Balog Zoltán a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára október 30-a és november 8-a között kanadai látogatáson vesz részt, melynek keretében találkozik kanadai magyar közösségekkel, és megbeszéléseket folytat a kanadai kormány illetékeseivel, a Magyarországról Kanadába irányuló tömeges roma kiutazásokról.

Október 30-án meglátogatta a torontói Roma Kulturális Központot, ahol a Közép – és Kelet Európából érkező romákkal próbálnak kapcsolatot teremteni önkéntes szociális munkások.
Október 31-én, vasárnap a torontói Első Magyar Református Egyház, Vass Zoltán lelkipásztor meghívására előadást tartott az új magyar kormány nemzetstratégiájáról, kiemelve azt a lehetőséget, amit határon kívül élő magyaroknak jelent a magyar állampolgárság megadása.
November 1-én találkozott Neil Yeates-szel, az Állampolgársági, Bevándorlási és Multikulturális Ügyekért Felelős Minisztérium miniszterhelyettesével. Eszmecserét folytattak arról az együttműködésről, melyre a két ország hatóságai között azért van szükség, hogy senki se éljen vissza a Kanada és Magyarország közötti vízummentes közlekedés lehetőségével.
A miniszterhelyettes elmondta, hogy az elsősorban cigány származású magyar állampolgárok részéről benyújtott menekültkérelmeknek elenyésző hányadát bírálják el pozitívan (ebben az évben 1600 kérelemből 3-at fogadtak el). Köszönetét fejezte ki a magyar rendőrség segítségéért, amit a szervezett emberkereskedelemben érdekeltek leleplezésében nyújt. Megállapodtak abban, hogy ezt az együttműködést a jövőben tovább erősítik.
November 2-án Balog Zoltán találkozott Tom Scrimger-rel, a Kanadai Örökség Minisztérium állampolgársági és örökségi ügyekért felelős miniszterhelyettesével, aki ismertette azokat az integrációs programokat, melyek Kanadában az indián, bennszülött őslakossággal foglalkoznak, valamint azokat az állampolgári öntudatot erősítő programokat, melyeket elsősorban a fiatal generációt érintik.

Az elkövetkező napokban az államtitkár a kormányzat további képviselőivel találkozik és látogatást tesz a calgary-i és a vancouveri magyar közösségeknél.


Budapest, 2010. november 3.

Államtitkár úr kanadai programja a cikkek között: BALOG ZOLTÁN KANADAI ÚTJÁNAK PROGRAMJA címmel tekinthető meg!   


Sajtóiroda
KIM, Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság
Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter