Close
2019. április
h k s c p s v
« máj    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Balog Zoltán államtitkár sajtóközleménye az OCÖ gazdálkodását vizsgáló ÁSZ-jelentést követően

2010. Sze. 17. Egyéb | Hozzászólások

Sajtóközlemény


A magyarországi cigányságnak ezekben a súlyos konfliktusokkal és szociális nyomorral terhelt időkben legnagyobb szüksége arra van, hogy a választók bizalmával felhatalmazott kisebbség és többség hiteles képviselői együtt tudjanak működni a problémák megoldásában és a mélyszegénységből való fölemelkedésben.

Az Országos Cigány Önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatban elrendelt ÁSZ-jelentés azt mutatja, hogy a magyarországi cigányság vezetőinek egy része nem alkalmas és nem méltó erre a feladatra.

Súlyos bűncselekmények gyanúját fölvető tevékenységükkel nem csak a magyarországi cigányságnak ártottak, hanem megkárosítottak minden adófizető állampolgárt.

A magyar kormány és ezen belül a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság az Országos Cigány Önkormányzat sorsától függetlenül a jövőben csak olyan partnerekkel kíván együttműködni, akik közpénzekkel és a közbizalommal el tudnak számolni. A mélyszegénységben élőknek fölemelkedésükhöz a célzott programokon, a gazdasági felemelkedésen túl legnagyobb szükségük hiteles vezetőkre és közreműködőkre van.


Budapest, 2010. szeptember 17.

                                                                                  Balog Zoltán
                                                        Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkár
                                                          Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter