Close
2019. január
h k s c p s v
« máj    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Balog Zoltán államtitkár válasza az MSZP támadásaira

2011. feb. 3. Egyéb | Hozzászólások
SAJTÓKÖZLEMÉNY

Balog Zoltán államtitkár válasza az MSZP támadásaira

A Magyar Szocialista Párttal ellentétben a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság nem kívánja napirendjére emelni, és ezzel egyáltalán témává tenni egy magát radikálisnak mondó párt a médiába kerülést célzó nagyotmondásait. Nem gondoljuk, hogy egy olyan pártnak jogában állna eldönteni: a kormány tagjai mikor, mitől határolódjanak el, amelynek egyik tagja a választásra készülve azt javasolta a szocialistáknak: úgy kampányoljanak, hogy a rasszista MSZP-szavazókat se veszítsék el.

Örömmel tudatjuk, hogy az Európai Roma Keretstratégia Magyarország által javasolt fontosabb elemeit az Európai Parlamentben tapssal fogadta az illetékes bizottság. A Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság számára az egyik legfontosabb célkitűzés ennek a stratégiának az elfogadása, további energiáit pedig nyilatkozatháború helyett a jövőben is inkább a tetteknek szeretné szentelni és arra fordítani, hogy a mélyszegénységben élők, köztük a magyarországi cigányság helyzetének javítását célzó programok induljanak el.

Ezek közül az egyik legfontosabb az az ösztöndíj program, amely az idei költségvetésbe beépítve az eddigi legmagasabb támogatási összeget biztosítja a cigány származású tanulók számára.

Végül tegyük egyértelművé: együttműködésre csakis olyan pártokkal és szervezetekkel vagyunk nyitottak, amelyek tiszteletben tartják az emberi méltóságot és jogokat, valamint minden körülmények között szem előtt tartják a nemzeti érdekeket.

Budapest, 2011. február 03.

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter