Close
2018. június
h k s c p s v
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Balog Zoltán átadta a Vásáry Tamás Ösztöndíjakat

Balog Zoltán átadta a Vásáry Tamás Ösztöndíjakat
 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere átadta a Vásáry Tamás Ösztöndíjakat 2015. április 2-án, Budapesten. A tárca az ösztöndíjjal fiatal zeneszerzőket és zenészeket kíván támogatni, valamint az önkéntes tevékenységre hívja fel a figyelmet.

Az ösztöndíjat zenei kategóriában Beeri Barnabás, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Klasszikus zongora szakos hallgatója, önkéntes kategóriában Horváth Glória, a győri Széchenyi István Egyetem Közösségi és Civil Tanulmányok szakának hallgatója vehette át.

Balog Zoltán köszöntőjében hangsúlyozta: A tehetség nem érdem, hanem olyan adomány, amit kap az ember és ami egyben kötelezi is. Nemcsak azt kötelezi, aki tehetséges, hanem kötelezi az államot, a kormányt is, hogy támogassa a tehetségeket – mondta.

A miniszter kiemelte: Az oktatási rendszer átalakításának célja, hogy születési hely és szociális helyzettől függetlenül mindenki ki tudja bontakoztatni a tehetségét és versenyképes tudáshoz jusson. A közösség iránti felelősség azonban legalább annyira fontos, mint a saját tehetségünk iránti felelősség – tette hozzá.

A miniszter beszédében kiemelte: Miközben oda kell figyelnünk a bennünk rejlő értékekre és ezeknek az értékeknek a kibontakoztatására, oda kell figyelnünk azokra is, akiknek segítségre van szükségük. Ezt üzeni Vásáry Tamás élete is – mondta.

Az ösztöndíj kettős célja a névadó szellemiségét jeleníti meg. Vásáry Tamás amellett, hogy világhírű Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész és karmester, az önkéntes tevékenység is a mai napig fontos része életének.

Budapest, 2015. április 2.

Vásáry

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter