Close
2018. január
H K S C P S V
« dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Balog Zoltán: Az a feladatunk, hogy áldozatból felelősek legyünk

2014. szept. 27. Fotók, Hírek | Hozzászólások
Balog Zoltán: Az a feladatunk, hogy áldozatból felelősek legyünk
 

Az áldozat szerep helyett a személyes felelősségvállalást ajánlotta a hallgatóság figyelmébe az emberi erőforrások minisztere a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat konferenciáján, szombaton Szegeden.

“Az a feladatunk, hogy áldozatból felelősek legyünk” – jelentette ki Balog Zoltán, hozzátéve: azon is múlik a ti személyes jövőtök és a magyar nemzet közös jövője is, hogy “be tudjuk-e ezt az utat járni”. “Akkor felelünk meg annak a küldetésnek, amiért megszülettünk, hogy ha felelősséget vállalunk magunkért” – hangsúlyozta a politikus. A negyedik tanévét kezdő szakkollégiumi hálózat hallgatóihoz szólva azt mondta: az igazi elit mindig vállalja küldetését, felelősségét. “Azért vagyunk együtt, hogy ez ne legyen túl nagy teher” – fűzte hozzá.

A miniszter közölte: az állam és a kormány mellett komoly feladat hárul a magyarországi cigányság önszerveződésére. Fontosnak nevezte, hogy minden, saját identitással rendelkező társadalmi csoport körében olyan önszerveződések legyenek, amelyek a saját érdekeik bemutatása mellett alkalmasak és képesek az együttműködésre is. Kitért arra: a magyarországi cigányságnak szövetségeseket kell keresnie, például az egyházakat. A keresztény egyházak ma ebben az ügyben sokkal előrébb járnak, mint akár öt vagy tíz évvel ezelőtt – mondta Balog Zoltán. Szólt arról is, hogy a romák és nem romák együttélésében a konfliktus a kivétel, a pozitív példák vannak többségben, s a média felelőssége, hogy ez utóbbiakat is bemutassa.

Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke hangsúlyozta, a magyarországi roma politikában az egyik leginkább előremutató dolog a szakkollégiumi hálózat létrejötte és működése.

(MTI)

Fotó: Bartos Gyula

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter