Close
2018. december
h k s c p s v
« máj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Balog Zoltán: az összetartozás érzésétől lesz erős egy közösség, egy nemzet

2015. ápr. 26. Fotók, Hírek | Hozzászólások
Balog Zoltán: az összetartozás érzésétől lesz erős egy közösség, egy nemzet
 

Balog Zoltán szerint ha mindenki tudja, érzi, hogy hová tartozik, akkor az őt befogadó közösség, illetve a nemzet is erőssé lesz. Az emberi erőforrások minisztere erről a maglódi református templom felújítása alkalmából vasárnap tartott hálaadó istentiszteleten beszélt.

A korábban négy évig maga is maglódi lelkipásztorként szolgáló tárcavezető köszöntőjében jó szívvel emlékezett meg arról a református gyülekezetről, amelyben “tanulóidőszakát” töltötte. Mint mondta, sokat tanult az itteni emberektől, valamint elődeitől. Utóbbiaktól például azt, hogy a templomajtónak mindig nyitva kell lennie. Balog Zoltán a “tanulóévek” erőfeszítései között említette a helyben is sok vitát kiváltó ökumenikus imahét megszervezését, és kitért a maglódi és a kelet-német református gyülekezet közötti példaértékű kapcsolatra is. Szerinte a határainkon túli közösségekkel ápolt jó viszony azért is fontos, mert “túl kell, hogy nézzünk saját kerítésünkön”. A miniszter többször is hangsúlyozta: a vallási és egyéb közösségek összetartják az embereket, és ha sikerül értékes tartalommal megtölteni az időt, akkor mindenki jól érzi magát, az adott közösség pedig egyre erősebbé válik.

Az ünnepi istentiszteleten az igehirdetést követően Bálint Klára lelkész számolt be a 37 éve épült maglódi református templom felújítása, valamint a gyülekezeti ház építésének körülményeiről. Mint mondta, saját erőből sohasem futotta volna a rég vágyott beruházásra, de az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a környék önkormányzatai, illetve egyéni adományozók segítettek. Ki pénzzel, ki például a szószékkel, berendezési tárgyakkal, vagy épp saját munkájával.

(MTI)

Fotó: Bartos Gyula

Maglód

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter