Close
2019. augusztus
h k s c p s v
« máj    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Balog Zoltán az összetartozás fontosságáról beszélt a Példakép táborban

2016. Júl. 1. Fotók, Hírek | Hozzászólások
Balog Zoltán az összetartozás fontosságáról beszélt a Példakép táborban
 

Az összetartozás fontosságát hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken a Nógrád megyei Ráróspusztán, ahol a Példakép tábor létrehozásának ötödik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.

A Példakép tábor zöld pólójában érkező Balog Zoltán – aki, mint minden vendég, a hátrányok leküzdését jelképező hálórendszeren át jutott be a táborba – a résztvevőket hatalmas emeletes tortával lepte meg a jubileumon. A szombaton kezdődött egyhetes programon idén 85, nyolc és tizenkét év közötti hátrányos helyzetű gyerek vett részt a németországi Hanns Seidel Alapítvány és a Polgári Szécsényért Alapítvány szervezésében.

Balog Zoltán, a tábor fővédnöke köszöntőjében azt emelte ki, a táborban az a legfontosabb, hogy nem vagyunk egyedül, társaink vannak, mert a legnagyobb kincs a másik ember. Az általa vezetett minisztérium elnevezése is annak fontosságát fejezi ki, hogy legyen embertársad, legyenek társaid, akikre számíthatsz az életben – fogalmazott. A miniszter a gyerekeknek azt mondta, számíthatnak rájuk a felzárkózásban, az iskolában, a munkahelyteremtésben, “azt szeretnénk, ha boldogulnátok az életben”.

A táborozóknak a heti programban bemutatót tartott a Cserhát Mentőkutyás Egyesület, bemutatták hivatásukat a rendőrök, és apácák is beszélgettek velük az elfogadásról. Tanultak a táborozók egyebek mellett kézművességet, közösségépítést, állatvédelmet, foglalkoztak drogprevencióval, a cigány nép eredetével és a jövőképpel is. A ráróspusztai Példakép tábort öt évvel ezelőtt Nagy Andor (Fidesz-KDNP), a térség akkori országgyűlési képviselője kezdeményezésére szervezték meg először. A tábor célja, hogy olyan jövőképet állítsanak a résztvevők elé, amiért érdemes tanulni.

(MTI)

Példakép Tábor

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter