Close
2018. október
h k s c p s v
« máj    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Balog Zoltán Azerbajdzsán egészségügyi miniszterével tárgyalt

Balog Zoltán Azerbajdzsán egészségügyi miniszterével tárgyalt
 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a mai napon hivatalában fogadta Dr. Ogtay Shiraliyev-et, Azerbajdzsán egészségügyi miniszterét. A tárgyaláson részt vett Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár is.

A felek a tárgyaláson egyetértettek abban, hogy a magyar-azeri kapcsolatok jelentős fejlődést mutattak az elmúlt időszakban, amely elsősorban a magyar kormány keleti nyitás stratégiájának, valamint az együttműködésre nyitott keleti államokkal kialakított jó kapcsolatoknak köszönhető.

A stratégia nyomán a Magyar-Azeri Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság Jegyzőkönyvében szerepelnek a magyar és az azeri egészségügyi ágazatok által fontosnak tartott együttműködési területek, mint az egészségügyi ellátórendszerek fejlesztése, modernizációja területén szerzett tapasztalatok megosztása, az oktatási, képzési, továbbképzési kapcsolatok erősítése, az információcsere bővítése az egészségügy és az orvostudomány területén, valamint a vírusos megbetegedések elleni küzdelem területén történő együttműködés.

A tárgyaláson a felek megállapodtak abban, hogy az egészségügyi ellátórendszerek modernizációja és konkrét gyógyszeripai projektek beazonosítása kapcsán szorosabbra fűzik együttműködésüket a jövőben.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere ma délután fogadja Azerbajdzsán ifjúságügyért felelős miniszterhelyettesét, Intigam Babayevet, valamint a Nagy Selyemút Nemzetközi Ifjúsági Szervezet képviselőit is.

Budapest, 2013. május 17.

EMMI

Fotó: Pelsőczy Csaba, kormany.hu/Miniszterelnökség

Árvai Károly, kormany.hu/Miniszterelnökség

Tárgyalás az azerbajdzsáni egészségügyi miniszterrel

Találkozó a Nagy Selyemút Nemzetközi Ifjúsági Szervezet képviselőivel

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter