Close
2019. január
h k s c p s v
« máj    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Balog Zoltán: építkezni csak együtt lehet

2015. nov. 26. Fotók, Hírek | Hozzászólások
Balog Zoltán: építkezni csak együtt lehet
 

Építkezni csak együtt lehet, a közös munka, eszmecsere feltétele pedig a bizalom – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere csütörtökön egy miskolci konferencián.

Az idők jelei című vitaanyagot bemutató fórumon, amelyet a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ), a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre szervezett, Balog Zoltán úgy fogalmazott: a vitaanyag egyfajta iránytű és tükör. Megmutatja, hogyan látja a keresztény értelmiség a kormány munkáját – mondta a miniszter, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke.     Balog Zoltán hangsúlyozta, hogy csak akkor lehet sikeres a kormány munkája, ha megvan körülötte a bizalom, és együtt halad a hasonló értékeket képviselőkkel. A miniszter bejelentette, hogy jövőre az állam 300 millió forinttal támogatja a miskolci Bartókplusz Operafesztivált.

Osztie Zoltán római katolikus pap, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke elmondta: a kiadványt előkészítő munka során a megkérdezettek 661 olyan problémát jelöltek meg, amelyekbe nap mint nap beleütköznek. Az egyházi életben tapasztalható problémákról szólva kiemelte: lelki megújulásra van szükség a papság, a szerzetesek és világi munkatársaik kiválasztásában és képzésében.

Záborszky Kálmán, a Professzorok Batthyány Körének tagja annak a véleményének adott hangot, hogy a mai rendszerben – a hajszolt oktatási menetben – rosszul járnak a tehetségek, mert nem tudnak kibontakozni, és rosszul járnak a gyengébb képességű diákok is, mert behozhatatlanul lemaradnak. “Struktúraváltásra lenne szükség” – mondta.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere (Fidesz-KDNP) azt mondta, a vitaanyag a magyarság sorskérdéseivel foglalkozó témákat ölel fel, és irányt mutat a közösségek, a nemzet és a család vonatkozásában.

(MTI)

Miskolc

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter