Close
2018. december
h k s c p s v
« máj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Balog Zoltán és Bernhard Vogel előadást tartott az Andrássy Egyetemen

2012. aug. 28. Egyéb | Hozzászólások

Az összességében jó gazdasági helyzetben lévő Németország kész arra, hogy segítsen Magyarországnak és Közép-Európának – jelentette ki Bernhard Vogel, Rajna-Pfalz és Türingia volt tartományi miniszterelnöke kedden Budapesten.

A politikus, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) pártalapítványának, a Konrad Adenauer Alapítványnak a tiszteletbeli elnöke Németország, Magyarország és Európa címmel az Andrássy egyetemen tartott rendezvényen tartott előadásában hangsúlyozta: a hat évtizede békében élő Európa országainak szabadsága a közös cselekvéstől függ, attól, hogy együtt álljanak a globális kihívások elé. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke beszédében azt hangsúlyozta, hogy Európa legnagyobb problémája manapság az eladósodottság és a versenyképesség.
Ezzel összefüggésben elmondta, hogy Magyarország jól teljesített, alacsony szintre vitte az államháztartási hiányt, miközben strukturális változásokat hajtott végre. Szerinte azokat a válaszokat, amelyeket Magyarország az európai kihívásokra adott, egyre több európai ország követi. Kitért arra is, hogy a demokrácia deficitje inkább az Európai Unió intézményeinél keresendő, semmint a tagállamoknál, növekszik az állampolgárok bizalmatlansága Brüsszellel szemben. Úgy fogalmazott: “Akik nekünk leckét akarnak adni, gondolkodjanak el azon, hogyan lehet megőrizni a polgárok bizalmát Brüsszel iránt.”


A miniszter meglátása szerint fontos az a tendencia, hogy az ideológiai vitáktól “végre az európai kérdésekre térünk rá és a gazdasági gyógyulásra”.


Németországról szólva hangsúlyozta, hogy Magyarország érdekelt a német gazdasági sikerben, és Németország újra központi szereplője lehet a közép-európai együttműködésnek.
Bernhard Vogel a rendezvényen bejelentette, Frank Spengler lesz a Konrad Adenauer Alapítvány új magyarországi képviselet-vezetője.


Frank Spengler elmondta, személyes kérése volt, hogy Magyarországon folytathassa tevékenységét az alapítványnál, és már jövő hétfőn munkába áll.


Az 57 éves Frank Sprengler 31 éve dolgozik a Konrad Adenauer Alapítványnál.
Az alapítvány eddigi budapesti képviseletvezetőjének, Hans Kaisernek munkássága elismeréseként a Polgári Magyarországért Alapítvány nevében egy szobrot adott át Balog Zoltán.


Bernhard Vogelnek a nap folyamán Orbán Viktor kormányfő a Magyar Érdemrend nagykeresztjét adta át az Országházban rendezett ünnepségen. A köztársasági elnök – a miniszterelnök előterjesztésére – a magyar-német kapcsolatok ápolása és elmélyítése, valamint a Konrad Adenauer Alapítványon keresztül Magyarország érdekében végzett sokoldalú tevékenysége elismeréseként adományozta a kitüntetést a kereszténydemokrata politikusnak.

MTI

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter