Close
2018. június
h k s c p s v
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Balog Zoltán felszólalt az Idősek Tanácsa ülésén

Balog Zoltán felszólalt az Idősek Tanácsa ülésén
 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédet mondott az Idősek Tanácsa ülésén, valamint a tanácsülés keretében szervezett ünnepségen átadta az Idősbarát Önkormányzat és az Idősekért díjakat csütörtökön, a Pesti Vigadóban. A miniszter napirend előtti felszólalásában hangsúlyozta: Magyarország negatív kihívás előtt áll, ugyanis a migráció súlyos demográfiai hatásával is számolnia kell.

Balog Zoltán az Idősek Tanácsa előtti beszédében kitért arra, hogy míg a nyugati jóléti társadalmak a bevándorlással kívánják a demográfiai deficitet megoldani, addig Magyarországnak más választ kell erre a kérdésre találnia. A jóléti társadalmak azzal, hogy a bevándorlók befogadásával kívánják megtermeltetni mindazok nyugdíját, akik befogadják őket, egy olyan társadalmi receptet próbálnak eladni Magyarországnak, amit mi nem tud elfogadni.

Balog Zoltán az Idősek Tanácsának ülését megelőző díjátadás kapcsán kiemelte: ideje van a köszönetnek, ideje van annak, hogy köszönetet mondjunk az időseknek azért, amit felépítettek, amit újjáépítettek. Köszöntőjében hangsúlyozta: amikor köszönetet mondunk, akkor azoknak is köszönetet mondunk, akik azért dolgoznak nap, mint nap, hogy az idős kor valóban nyugodt kor legyen. Arra is alkalmat ad ez az alkalom, hogy elgondolkozzunk a nemzedékek egymáshoz fűződő viszonyáról – tette hozzá.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára köszöntőjében hangsúlyozta: a családbarát kormányzás célja, hogy mindenki érezze és tapasztalja, Magyarországon jó idősnek is lenni. A családbarát kormányzás az egyén helyett a közösségeket helyezi középpontba.

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára beszédében azoknak mondott köszönetet, akik az idősekért dolgoznak, akik nem csak ellátást nyújtanak, hanem otthonná teremtik az intézményeket az idősek számára. Hangsúlyozta: azt is üzenjük ezen a napon, hogy érdemes ezt a hivatást választani.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, az idősek emberi méltósága, anyagi, fizikai, lelki egészsége, az időskori aktivitás megőrzése érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Idősekért díjat adott át:

Dr. Imre Sándor Gyula, laboratóriumi és geriáter szakorvos, habilitált egyetemi docens részére,

Kocsis József, a pécsi SZOCEG Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója részére,

Dr. Medgyasszay László, a Nyugdíjbiztosítási Ellenőrző Testület elnöke részére,

Prof. dr. Mészáros József, Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főigazgatója részére,

Toldi Tamás László, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzat idősügyi referense, az Újbuda 60+ programmenedzsere részére.

Kiss László, hévízi plébános, a Veszprémi Érsekség Szent Lukács Idősek Otthona lelki igazgatója részére,

Panker Mihály Attila, a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatója részére,

Szente Béláné, Békéscsabai Evangélikus Szeretetotthon intézményvezetője részére,

Szűcs Gáborné, a Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Integrált Szociális és Gyermekjóléti Központ Mórahalmi Tagintézmény klubvezetője, idősgondozója részére,

valamint

Takács Zsuzsanna, Fővárosi Önkormányzat Kamaraerdei Idősek Otthona minőségirányítási vezetője részére.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere – az Idősbarát Önkormányzat Díj Bizottságának javaslata alapján – az idősügy területén végzett tevékenysége elismeréseként 2015-ben Idősbarát Önkormányzat Díjat adott át:

Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának,

Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzatának,

Karcag Város Önkormányzatának,

Lenti Város Önkormányzatának,

Orosháza Város Önkormányzatának,

Szanda Község Önkormányzatának.

Budapest, 2015. október 1.

Idősek napja

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter