Close
2019. január
h k s c p s v
« máj    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Balog Zoltán Húsvéti Üzenete

2012. ápr. 6. Egyéb | Hozzászólások

Jó, hogy vannak fontosabb dolgok, mint a politika. Például az ünnep. Mi is lenne velünk nélküle?! Olyan ünnepek nélkül, melyeket nem egyszerűen mi találtunk ki, szerveztünk, rendeztünk vagy kívántuk. Buli, rendezvény, évforduló, családi összejövetel – lehetnek szépek és ünnepélyesek, de az igazi ünnephez kell még valami, amit mi nem tudunk magunktól „összehozni”. Kell hozzá az életünk mélysége és a magassága. Nagypéntek és Húsvét. Olyan dimenziók, melyekbe az ember önmagától nem tud eljutni. De magával ragadhatja az ünnep, ha valóban figyel az üzenetére: Ember, hidd el, értsd meg, hogy igazi megrendülés nélkül nem juthatsz el az élet lényegéhez! Nagypéntek nélkül nincs Húsvét, de utána van. S ha ezt megérted, akkor az ÜNNEP-et magaddal viheted a hétköznapokba is.

Ahogyan egy régi imádság mondja:

„Mindig, mindenütt, ha ketten meg tudnak bocsátani egymásnak: Húsvét van. Feltámadás. Mindig mindenütt, amikor megértjük gyermekeinket: Húsvét van. Feltámadás.
Mindig mindenütt, ha valaki elhatározza, hogy mostantól tisztességesen él: Húsvét van. Feltámadás.


Mindig mindenütt, ahol megszületik egy gyermek: Húsvét van. Feltámadás.
Mindig, ha megpróbálsz életednek egy új tartalmat adni: Húsvét van. Feltámadás.
Mindig mindenütt, ahol két ember egymást mélyen szereti: Húsvét van. Feltámadás.
Mindig mindenütt, ahol egymásra a szív szemeivel tekintetek, egy kedves mosollyal: Húsvét van. Feltámadás.
Mert feltámadt a szeretet, mert feltámadt a béke, mert feltámadt az igazságosság, mert feltámadt a reménység, feltámadt az öröm, feltámadt Krisztus, az Úr. Bizonnyal feltámadt! „

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter