Close
2018. február
H K S C P S V
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Balog Zoltán kistérségi egészségügyi központot adott át Balmazújvárosban

2013. máj. 22. Egyéb | Hozzászólások
Balog Zoltán kistérségi egészségügyi központot adott át Balmazújvárosban
 

Az 537 millió forintból megvalósult új egészségügyi központ jól példázza azt a jelenleg is zajló egészségszervezési folyamatot, amelynek köszönhetően a betegeknek kevesebb időt kell kórházban tölteniük – mondta az emberi erőforrások minisztere az átadóünnepségen.

Balog Zoltán hangsúlyozta, hogy az egészségügyi kormányzat a gyógyítás folyamatát a háziorvosi hálózaton, a járóbeteg-ellátáson, az egynapos ellátáson és a progresszív betegellátást jelentő fekvőbeteg-ellátáson keresztül képzeli el. A miniszter fontos célnak nevezte, hogy minél kevesebb időt kelljen a betegeknek kórházban tölteniük, és kiemelte a megelőzés fontosságát.

Balog Zoltán szerint példamutató a balmazújvárosi egészségügyi központ komplex kialakítása. Külön kiemelte a telemedicinát, aminek fontosságát Tiba István polgármester is hangsúlyozta, hiszen a 25 kilométerre lévő Debrecen tömegközlekedéssel több mint egy óra alatt közelíthető csak meg. A telemedicina viszont biztosítja, hogy adott esetben az elküldött adatok alapján a távoli orvos szakvéleménye a beteg utaztatása nélkül eljusson a kezelőorvosához.

A projekt keretében a rendelőközpont orvostechnológiai korszerűsítése mellett hat új szakrendelőt integráltak a járóbeteg-centrumba, ezáltal valamennyi szakrendelés egy helyen lesz elérhető.

(Forrás: MTI, Fotó: Kormany.hu)

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter