Close
2018. február
H K S C P S V
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Balog Zoltán levélben gratulált Kocsis Fülöpnek, a görögkatolikusok első metropolitájának

2015. márc. 20. Fotók, Hírek | Hozzászólások

Az emberi erőforrások minisztere levelében gratulált Kocsis Fülöp püspök kinevezéséhez, s jó kívánságait fejezte ki a magyar görögkatolikusok első metropolitájának. Balog Zoltán – MTI-hez péntek este eljuttatott levelében – azt írta: nagy örömmel értesült a hírről, hogy Ferenc pápa pénteken debreceni székhellyel megalapította a Magyar Katolikus Egyházon belül működő Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyházat.

“Hatalmas megtiszteltetés érte mind a magyar görög katolikusokat, mind pedig Magyarországot” – hangsúlyozta Balog Zoltán, megjegyezve: ugyancsak örömmel fogadta, hogy Ferenc pápa a Hajdúdorogi Egyházmegyét metropolitai székké emelte, amelynek első metropolitájává Kocsis Fülöpöt nevezte ki. A miniszter kiemelte, hogy Kocsis Fülöp püspöksége alatt “mindig nagy szolgálatot tett a magyarországi görög katolikus hívek, valamint az egyház és a jó Isten számára”. “Mindig jó érzéssel tölt el, ha arra az együttműködésre és együtt gondolkodásra gondolok, amely az évek során a magyarországi görög katolikus egyház és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között jött létre, a szegények, roma embertársaink és minden magyar javára” – fogalmazott levelében Balog Zoltán.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia pénteken tájékoztatta az MTI-t, hogy Ferenc pápa sajátjogú egyházat alapított a magyarországi görögkatolikusoknak. A Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház (amely a római katolikus érsekség megfelelője) központjává a hajdúdorogi egyházmegyét emelte debreceni székhellyel, élére pedig Kocsis Fülöp eddigi hajdúdorogi püspököt nevezte ki.

(MTI)

Gratuláló levél

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter