Close
2018. december
h k s c p s v
« máj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Balog Zoltán macedón-magyar megállapodást írt alá

Balog Zoltán macedón-magyar megállapodást írt alá
 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Macedón Köztársaság Egészségügyi Minisztériuma vezetői a kölcsönös előnyök szellemében kétoldalú, a 2012-17. évekre szóló megállapodást írtak alá ma Budapesten, mely az egészségügy és az orvostudomány területén történő együttműködést szolgálja. Közlemény.

A dokumentumot a Macedón Köztársaság nevében Bil Pavlevski, tárca nélküli miniszter, Magyarország részéről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere írta alá.

A mai eseményt a két ország között több éve zajló tárgyalási folyamat előzte meg, mely az egészségügy különböző területeire koncentrálódott. A megszületett együttműködés olyan kiemelt fontosságú területeket érint, mint az egészségügyi ellátás és az egészségbiztosítási rendszer szervezése, modernizációja, az egészségfejlesztés és megelőzés, a környezet-egészségügy, a gyógyszerügyek, a sürgősségi orvosi szolgálatok fejlesztése, illetve a kórházhigiéne, továbbá kiterjed az orvosok képzésére és továbbképzésére, valamint az egészségügyi jogalkotás egyes kérdéseire is.

A megállapodás egyik távlati célja az egészségi, illetve egészségügyi egyenlőtlenségek felszámolása. Ezzel összhangban az országok közös feladata a roma lakosság egészségi állapotának javítása, az egyenlőtlenségek csökkentése érdekében célzott programok segítségével.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sajtó- és Kommunikációs Főosztály)

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter