Close
2019. május
h k s c p s v
« máj    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Balog Zoltán magyar művészek munkáiból álló kiállítást nyitott meg Indiában

Balog Zoltán magyar művészek munkáiból álló kiállítást nyitott meg Indiában
 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a mai napon képzőművészeti kiállítást nyitott meg az indiai Újdelhiben. A Csáji Attila kurátor által kidolgozott koncepció mentén felépített válogatás a magyar kortárs alkotók által létrehozott értékeket mutatja be, elsősorban az organikus-, valamint fényművészeti alkotásokra koncentrálva.

Magyarország és India kulturális partnerségi kapcsolatának fejlődése jeleként Balog Zoltán nyitotta meg Az organikustól a fényművészetig című kiállítást. A megnyitóra azt követően került sor, hogy a miniszter kétoldalú kulturális megállapodást írt alá az Indiai Köztársaság Kulturális Minisztériumának képviselőjével.

A kiállítási anyag összeállítása során a szervezők különös figyelmet fordítottak arra, hogy a magyar kultúrát tértől és időtől függetlenül, tradíciók eleven láncolataként mutassák be, mindezt az utóbbi évtizedek során született alkotásokon keresztül.

A kiállítás alapvetően két művészeti ágat ölel fel: a makoveczi hagyományokból eredő, szakrális funkcióval is bíró organikus művészetet, valamint a számos kiemelkedő magyar alkotó által is fémjelzett, a digitális korszak és a tradíciók elegyéből táplálkozó fényművészetet.

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter