Close
2018. december
h k s c p s v
« máj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Balog Zoltán megnyitotta a KAPOCS egy hetes rendezvénysorozatát

2013. máj. 24. Hírek | Hozzászólások

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyitotta meg a KAPOCS – diákok a közösségért május végi, egy hetes rendezvénysorozatát ma délután Budapesten. A rendezvénysorozat célja az iskolai közösségi szolgálat és a felnőtt önkéntesség tudatosítása és megerősítése a magyar társadalomban.

Az új köznevelésről szóló törvény a korábbinál jóval nagyobb figyelmet fordít a nevelés, a társadalmi szolidaritás és az egymás iránti felelősség erősítésére. Az iskoláknak a jövőben lehetősége nyílik arra, hogy e fontos készségekhez ne csak tanórai keretek között, hanem a gyakorlatban is közelebb kerüljenek az iskolai közösségi szolgálat révén, amely egészségügyi, szociális és jótékonysági, oktatási, kulturális és közösségi, környezet- és természetvédelmi, valamint katasztrófavédelmi területen összesen 50 óra közösségi munkához köti az érettségi megszerzését a jövőben.

Ezzel összefüggésben a KAPOCS – diákok a közösségért című, egyetemisták által életre hívott rendezvénysorozata a közösségi szolgálat, következő életszakaszba lépve pedig a felnőtt önkéntesség fontosságát hangsúlyozza. Az egy hetes rendezvénysorozat olyan kiállítással indul, amelybe belépve a látogató hátrányos helyzetű gyermekek és felnőttek világával szembesül, és megismeri az önkéntesség személyiség-, közösség- és társadalomfejlesztő hatását.

A rendezvénysorozat május végéig számos híresség, közéleti személyiségek, művészek és színészek – többek között Mádl Dalma, Törőcsik Mari, Müller Péter, Vujity Tvrtko, Hankiss Elemér, Dobó Kata – közreműködésével szervez kerekasztal-beszélgetéseket a közösségi szolgálat, az önkéntesség és a környezetvédelem témaköreiben.

Budapest, 2013. május 24.

programlista

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter