Close
2019. július
h k s c p s v
« máj    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Balog Zoltán: ne a család anyagi helyzetén múljon a lovasterápiához való hozzáférés

2015. Sze. 27. Fotók, Hírek | Hozzászólások
Balog Zoltán: ne a család anyagi helyzetén múljon a lovasterápiához való hozzáférés
 

A sérült gyerekek gyógyulásához sokszor szükséges lovasterápia alkalmazásának nem szabad azon múlnia, hogy ki milyen anyagi hátterű családba, hová született – emelte ki Balog Zoltán a Magyar Lovasterápia Szövetség háromnapos versenyének vasárnapi díjátadó ünnepségén, Fóton.

Az emberi erőforrások minisztere részt vett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával, illetve az Emmi anyagi segítségével 11. alkalommal rendezett versenyt követő lovasterápiás bemutatón, majd köszöntötte a jelenlévőket, s átadta a díjakat.
Beszédében egyebek mellett kiemelte: lovas nemzet lévén nagyon jó dolog, hogy nemcsak szórakozni és játszani lehet a lovakkal, hanem gyógyulni is. Hozzátette: örvendetes, hogy egyre inkább elterjed a lovasterápiás módszer Magyarországon, ugyanakkor nem szabad, hogy az érintett családok anyagi helyzete határozza meg a módszerhez való hozzáférést.
A tárca vezetője megköszönte a szülőknek, a pedagógusoknak, illetve a fóti lovasterápiás oktató központ dolgozóinak az áldozatos munkát, gratulált a versenyzőknek a helytállásért, majd átadta a díjazottaknak az okleveleket, a pénzjutalmakat és a serlegeket.
A fóti lovas központban három napig tartó nemzetközi és nemzeti díjlovas- és lovasterápiás versenyen egymás mellett, sőt, egy játékos és látványos versenyszám erejéig egymással versenyeztek élsportoló lovasok és fogyatékos gyerekek – tájékoztatta Bozori Gabriella, a Magyar Lovasterápia Szövetség vezetője az MTI-t.

A megmérettetésen több kategóriában, több korosztályt képviselve 200 sérült gyerek vett részt 21 csapatba szerveződve – tette hozzá.

MTI

Fotó: Bartos Gyula

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter