Close
2018. szeptember
h k s c p s v
« máj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Balog Zoltán szociális és családügyi díjakat adott át

Balog Zoltán szociális és családügyi díjakat adott át
 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Czibere Károly, a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Pro Voluntarius-, Pro Caritate-, Szent Kristóf-, és Esélyegyenlőségért díjakat adott át 2014. december 1-jén a Pesti Vigadóban.

 Balog Zoltán beszédében hangsúlyozta: a díjakkal azoknak a munkájára szeretnék felhívni a figyelmet, akik a hétköznapokban tesznek a szegényekért, a gyermekekért, a fiatalokért, a megváltozott munkaképességűekért, a fogyatékosokért, a rászoruló emberekért. A rászorulók egyéni életek és egyéni sorsok, és a díjazottak nemcsak a számokat látják, hanem az embert is. „Reménnyel tölt el bennünket, hogy élnek közöttünk olyan emberek, akik segítő kezet nyújtanak a társaik felé, akik nem hagynak magukra másokat, akik megmutatják, hogy így is lehet segíteni” – fogalmazott a miniszter. A hathatós segítséghez szükség van az állam, a kormány, az önkormányzatok, az egyházak, a civil szervezetek és a segítő emberek összefogására – tette hozzá.

Novák Katalin kiemelte: a díjazottak többségét nem ismerheti a nagyközönség a színpadról, a filmvászonról, vagy a televízió képernyőjéről. Őket azok ismerik, akikkel nap mint nap foglalkoznak. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár köszönetet mondott a díjazottaknak, akik biztonságot és kiszámíthatóságot jelentenek a rászorulóknak.

Czibere Károly köszönetet mondott a díjazottaknak, akik embertársai és barátai azoknak, akik nehézséggel küzdenek, szenvednek, akik valamilyen terhet cipelnek.

A Pro Voluntarius-díjat az önkéntesség társadalmi elismertségének növelése, a közösségért, a közjó érdekében végzett önkéntes tevékenység vonzóbbá tétele céljából alapította az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A Szent Kristóf-díjat olyan személyiségek kaphatják, akik szakmai és emberi szempontból is kiemelkedőt teljesítenek a gyermekek és a hátrányos helyzetű fiatalok nevelésében, a gyermekvédelem, a gyermek-és ifjúságügy területén.

A Pro Caritate-díj a szociális ellátás fejlesztéséhez való hozzájárulásért, a gyermekvédelem, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációja érdekében végzett kiemelkedő szakmai, közszolgálati, karitatív tevékenységért adományozható.

Az Esélyegyenlőségért díj az esélyteremtés előmozdítása terén elért kiemelkedő eredmények, valamint a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokhoz tartozó személyek jogainak érvényesítéséhez és e jogok, valamint az emberi méltóság védelmében való fellépés és védelem minél szélesebb körű érvényesítése és népszerűsítése területén végzett kiemelkedő tevékenységért adományozható.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a gyermekvédelem, a gyermek- és ifjúságügy területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Szent Kristóf-díjat adományozott:

Domszky András, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Módszertani Főosztályának főtanácsadója,

Gábor Miklós, a Katolikus Ifjúsági Mozgalom elnöke,

Tóth Edina, a nyíregyházi Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola pedagógiai asszisztense részére.

Az esélyegyenlőség előmozdítása, megteremtése érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Esélyegyenlőségért-díjat vehetett át:

Hozleiter Fanny, író, blogger,

Járóka Lívia Renáta, szociálantropológus,

a Szekszárdi Kék Madár Alapítvány képviselője.

A közjó ellátása, a fiatal generációk önkéntességre nevelésében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Pro Voluntarius-díjban részesült:

a Gödi Piarista Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Mentor Csoportja,

Szabóné Kállai Klára, a békéscsabai Pszichológiai Tanácsadó és Mentálhigiénés Gondozó klinikai szakpszichológusa, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének elnöke,

Velkey Balázs Ferenc, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium igazgatóhelyettese,

a Pécsi Szociális Háló Egyesület.

A gyermekvédelem, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációja és a hátrányos helyzetben lévők támogatása érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Caritate-díjat vett át:

Asztalosné Zupcsán Erika, az Erzsébet Utalvány Forgalmazó Zrt. fejlesztési igazgatója,

dr. Dénes Zsuzsanna, a Fővárosi Önkormányzat egyesített Csecsemőotthonának klinikai szakpszichológusa, a Mózeskosár Egyesület munkatársa,

Lenhofferné Salamon Éva, a kaposvári SzocioNet Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény SzocioNet Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Gyermekjóléti Csoportjának családgondozója,

Mórucz Lajosné Maczkó Gabriella, a Gólyahír Egyesület elnöke, alapítója,

Piritiné Gécsek Ibolya, Keszthely Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézménye Szivárvány Bölcsőde bölcsődevezetője,

Steinbach Sándor Lászlóné, a Down Alapítvány Down Dada Sorstárs Segítő Szolgálat vezetője,

Szabóné Varga Valéria, a Fővárosi Önkormányzat Kamaraerdő Idősek Otthona intézményvezetője,

Szendrák Dóra, a miskolci Regionális Civil Központ Alapítvány ügyvezető elnöke,

Táncsics Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízott főosztályvezető-helyettese,

Varga Ildikó, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Óvodák Igazgatósága Felsővárosi Óvodájának gyógypedagógiai asszisztense,

Borsyné dr. Kovács Zsuzsanna, a Baranya Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala hivatalvezetője,

Dr. Marie-Theres Thiell, az Észak-Magyarországi Áramszolgáltató NyRT Igazgatóságának elnöke,

Dallos Rita, a hévizi Szent Lukács Idősek Otthona igazgatója,

Rácz Sarolta, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltség gazdasági főosztályvezető-helyettese,

Szarkáné Németh Ágnes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője,

Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója,

Victor Dániel, a nemesbikki Béthel Református Szeretetotthon Idősek Otthonának intézményvezetője.

Budapest, 2014. december 1.

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter