Close
2018. szeptember
h k s c p s v
« máj    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Bemutatták a “Rólad szól” konzultációs programot a felvidéki Révkomáromban

2015. ápr. 14. Fotók, Hírek | Hozzászólások
Bemutatták a “Rólad szól” konzultációs programot a felvidéki Révkomáromban
 

A munkavállalás és az anyanyelven való érvényesülés kérdéseiről beszélgettek a Selye János Egyetem (SJE) diákjai Balog Zoltánnal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) tárcavezetőjével a “Rólad szól” konzultációs program révkomáromi állomásán kedden.

A 24 részes konzultációsorozatot az EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága indította útjára, annak fő célkitűzése a fiatalok bevonása a közéleti kérdések megvitatásába. A konzultációsorozatnak kedden a révkomáromi SJE adott otthont, a Komáromi Egyetemi Napok (KEN) rendezvénysorozat keretében. A beszélgetés során a fiatalokat általában foglalkoztató témák mellett a határon túl élő fiatalokat érintő kérdések, egyebek mellett az anyanyelven való érvényesülés kérdésköre került terítékre – mondta el az MTI-nek telefonon Balog Zoltán.

A miniszter rámutatott: a “Rólad szól” program beszélgetésein két tucat helyszínen mintegy 2-3 ezer fiatalt szólítanak meg közvetlenül és további mintegy százezret az interneten keresztül. Balog Zoltán beszámolt a beszélgetésen részt vevő diákok reakcióiról is. Pozitívan értékelte, hogy a révkomáromi egyetemen tanuló felvidéki magyar fiatalok túlnyomó többsége a szülőföldön való maradását tervezi, ugyanakkor nagyon fontosnak tartja azt is, hogy az érvényesülését a saját anyanyelvét használva tudja megtalálni.

(MTI)

Fotó: EMMI, Bartos Gyula

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter