Close
2018. október
h k s c p s v
« máj    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Dr. Clemens Christmann, a Hayek Club elnökének levele

2016. Már. 10. Egyéb | Hozzászólások

Tisztelt Balog Miniszter Úr!

Engedje meg, hogy a Klub elnökeként megköszönjem tegnapi előadását, melyet a Hayek Clubban, Frankfurt városában tartott meg. Még mai napon is kivétel nélkül csak pozitív reakciókat kapok a hallgatóság részéről, akik a politikailag és emberileg is meggyőző előadás mellett a magyar álláspont magyarázatát is nagyra becsülik és dicsérettel illették.

Meg vagyok győződve arról, hogy nem csak az előadásának hallgatói profitáltak mindebből, hanem beszéde országuk törekvéseinek és jelenlegi magatartásának könnyebb megértését is szolgálta.

Mindezek ellenére sajnálom, hogy a magyar és az osztrák hírportálok olyasfajta idézeteket jelentettek meg, amelyeket egyszerűen csak kiemeltek a szövegkörnyezetükből, és az idézett formában el nem hangzott pontokat tartalmaztak. Legfőképpen azért is sajnálom mindezt, mert tekintettel a nyílt vitára, minden résztvevővel – mint az összes többi rendezvényünk esetében is – a Chatham Házszabályokban állapodtunk meg. Ezeket szemmel láthatóan megsértették a lerövidített, a szövegkörnyezetből kiszakított és valótlan benyomást keltő idézeteikkel.

Kérem, engedje meg, hogy ezúton is kifejezzem sajnálatomat; ilyen még nem fordult elő az előadásaink során.

A tudósítást végző újságírók számára megfontolandó lenne hitelesebb forrásokat vagy jobb fordítókat használni, amennyiben korrekten óhajtanak a jövőben tudósítani.

Jobb előadót, mélyen tisztelt Miniszter úr, mint amilyen Ön volt tegnap este, nem is kívánhattunk volna magunknak. Mindezért rendkívül hálás vagyok Önnek. Engedje meg, hogy legjobb kívánságaimat küldjem Önnek, valamint kívánjak sok sikert a terjedelmes és felelősségteljes feladatainak ellátásához.

Üdvözlettel,

Dr. Clemens Christmann
elnök

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter