Close
2019. január
h k s c p s v
« máj    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Garantált a Gandhi Gimnázium stabil működése – Megkezdte a munkát az átalakított szervezet

2012. jan. 17. Egyéb | Hozzászólások

A pécsi Gandhi Gimnázium évek óta húzódó bizonytalan helyzetére tett pontot tegnap az intézményt működtető közhasznú nonprofit kft. taggyűlése az új ügyvezető igazgató, Virág Bertalan megválasztásával. Ezzel egyben egy új fejezetet nyitott az iskola történetében: a stabil intézményi és gazdasági háttérnek köszönhetően ismét a magas színvonalú oktatás kerülhet a figyelem középpontjába. Az új tulajdonos garantálja a gimnázium megfelelő gazdasági hátterét és a pedagógiai program megújítását. A minőségi oktatás és a stabil gazdasági háttér garantálása lehetővé teszi, hogy a felvételizők teljes nyugalommal jelentkezzenek a Gandhiba.
 

A gimnázium működését egy új tanácsadó testület segíti, melynek vezetője Ráczné Szabó Rita, a KIM Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának kabinetfőnöke, tagjai többek között az alapítók, a tanári kar és a volt Gandhis diákok képviselői, akik az intézmény vezetőjének kinevezésében egyetértési jogot kaptak. A szintén újonnan megalakult Felügyelő Bizottság vezetését pedig Dr. Orsós Anna a Pécsi Egyetem Romológia Tanszékének vezetője látja el.

Balog Zoltán, a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár 2011-ben jelentette be, hogy az ország egyetlen roma kisebbségi középfokú oktatási intézménye, a Gandhi Gimnázium körül kialakult áldatlan állapotokat meg kívánja szüntetni azáltal, hogy egy nonprofit gazdasági társaság veszi át az iskola fenntartását a közalapítványtól. A Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. 2011-ben meg is alakult, melynek tulajdonosai 90%-ban a magyar állam (Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium) és 10 %-ban Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az új tulajdonosi formával – melyet a középiskola alapítói többségének egyetértésével hívtak létre – az intézmény autonómiája megmarad, de könnyebbé, gyorsabbá, átláthatóbbá válik a döntéshozatal, szemben a korábbi időszakkal.

Budapest, 2012. január 17.

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter