Close
2017. november
H K S C P S V
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kétoldalú egészségügyi és kulturális megállapodásokat írt alá, és állami kitüntetéseket adományozott Balog Zoltán Indiában

2013. okt. 18. Egyéb, Hírek | Hozzászólások
Kétoldalú egészségügyi és kulturális megállapodásokat írt alá, és állami kitüntetéseket adományozott Balog Zoltán Indiában
 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere indiai látogatáson vesz részt Orbán Viktor miniszterelnök kíséretében. Az EMMI tárcavezetője indiai partnereivel kulturális csereprogramról, a hagyományos gyógyászat területén történő együttműködésről, valamint egy mikrobiológiai és radiológiai témában való védelmi kooperációról szóló megállapodást írt alá.

Az egészségügy területéhez kapcsolódó együttműködési megállapodás Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Indiai Köztársaság Egészségügyi és Családjóléti Minisztériuma között jött létre. A megállapodás a képzés, továbbképzés, kutatás és alkalmazás területén teremti meg a kereteket a két ország közötti kapcsolatok továbbfejlesztésére, építve az érintett intézmények és szakemberek közvetlen kapcsolataira, azok előmozdítására.

Kulturális területen a két ország közötti korábbi együttműködési megállapodás időbeli lejárta tette szükségessé egy új dokumentum aláírását. Ebben a hagyományosan jó magyar-indiai kulturális kapcsolatokra építve olyan munkatervet fogadtak el a felek, amely támogatja a magyar és az indiai alkotók és alkotóközösségek, valamint a kultúra terén működő intézmények és szervezetek közötti közvetlen kapcsolatokat, továbbá az alkotóművészek munkáinak bemutatását. A megállapodás ösztönzi a közvetlen együttműködést a két ország kulturális intézményei között, egymás kultúrájának megismertetése érdekében.

A magyar delegáció indiai programjának zárásaként Balog Zoltán helyi idő szerint péntek este magyar állami kitüntetést adott át Binod Khemka mumbai magyar tiszteletbeli főkonzulnak és Dinesh Patelnek, a Richter Gedeonnal közös gyógyszergyárat üzemeltető Themis vezetőjének.

(Fotó: Fotó: Burger Barna/Miniszterelnökség)

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter