Close
2019. május
h k s c p s v
« máj    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Közös magyar-német roma programokról egyeztetett Berlinben Balog Zoltán

2013. ápr. 19. Egyéb | Hozzászólások
Közös magyar-német roma programokról egyeztetett Berlinben Balog Zoltán
 

Több magyar-német roma program indulhat a közeljövőben a német rendőrség, nagyvállalatok, valamint a közszolgálati és a kereskedelmi média közreműködésével – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Berlinben.

Balog Zoltán a német fővárosban megbeszélést folytatott Cornelia Pieper külügyi és Eckart von Kladen kancellári államminiszterrel, valamint Romani Roseval, a Németországi Szintik és Romák Központi Tanácsának elnökével, és részt vett Az egyház és a vallás szerepe a szintik és romák integrációjában című pódiumbeszélgetésen a berlini magyar nagykövetségen. A miniszter tárgyalásairól magyar újságíróknak nyilatkozva elmondta: a formálódó magyar-német romaprogramok révén magyar roma rendőrök a német szövetségi rendőrség kötelékében, újságírók a német médiában, szakmunkástanulók pedig német világcégeknél folytathatnak majd szakmai gyakorlatot.

A német kormány a budapesti Andrássy Egyetemnek, az egyetlen Németországon kívüli német tannyelvű egyetemnek is “nagyobb súlyt kíván adni”, az intézményt kutatóközponttá kívánja fejleszteni, amely segít a németeknek megérteni Közép-Európát és Délkelet-Európát, és közelebb viszi a német kultúrát a magyar közvéleményhez. Ennek “mi nagyon örülünk” – mondta Balog Zoltán. Az új közös projektek részleteiről várhatóan hamarosan megállapodnak – tette hozzá.

Romani Rose, a német szinti és roma közösségeket összefogó központi tanács vezetője elmondta: a gyakornoki programok igen hasznosak lehetnek, hiszen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy legyenek roma példaképek a magyar társadalomban.

Forrás: MTI

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter