Close
2018. július
h k s c p s v
« máj    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kulturális kitüntetések a magyar kultúra napja alkalmából

Kontra Ferenc Márai Sándor-díjat, Bagossy László rendező és Tóth Sándor fafaragó Csokonai-díjat vett át a magyar kultúra napján Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől és L. Simon Lászlótól, az EMMI kultúráért felelős államtitkárától a Petőfi Irodalmi Múzeum ünnepi rendezvényén.

A magyar kultúra napján, 2013. január 22-én Balog Zoltán miniszter és L. Simon László kultúráért felelős államtitkár kulturális díjakkal tüntetett ki jelentős teljesítményt nyújtó alkotókat és kiemelkedő munkát végző intézményeket.

Márai Sándor-díjat vehetett át Kontra Ferenc író prózaírói életműve, szerkesztői munkája és irodalomtörténészi kutatásai elismeréseképpen.

A nem hivatásos, amatőr színjátszás, vers- és prózamondás, bábjátszás, kórus- és zeneművészet, képző-, fotó-, film-, videó-művészet, táncművészet, valamint a hagyományőrzés, a tárgyalkotó és előadó népművészet területén elért kimagasló művészeti munka elismeréséért Csokonai Vitéz Mihály Alkotói Díjban részesült Tóth Sándor fafaragó és Bagossy László drámatanár, rendező, Csokonai Vitéz Mihály Közösségi Díjban pedig az egri Cantus Agriensis Kulturális Egyesület, a Tamási Koncert-Fúvószenekar és a Jászság Népi Együttes.

A közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával nyújtott kiemelkedő teljesítményért Minősített Közművelődési Intézmény Címet három intézmény érdemelt ki: a Corvin Művelődési Ház (Budapest), a Barátság Kulturális Központ (Százhalombatta) és a Pest Megyei Közművelődési Intézet (Budapest), Közművelődési Minőség Díjat a Budapesti Művelődési Központ nyert.

A könyvtári minőségirányítás alkalmazásával elért kimagasló eredményeiért, a magas színvonalú, az olvasók elégedettségét biztosító szolgáltatások megvalósításért és folyamatos fenntartásért a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár  (Eger) Minősített Könyvtár Címet érdemelt ki.

Az úgynevezett kitüntetési rendelet tavalyi módosítása miatt a korábbinál kevesebb díjazott vehetett át idén kitüntetést, ám megemelt összegű elismerésben részesültek.

Budapest, 2013. január 22.

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter