Close
2019. január
h k s c p s v
« máj    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Megállapodás a szakszervezetekkel

2012. nov. 27. Hírek | Hozzászólások

A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és a Munkástanácsok Országos Szövetségének Pedagógus Ágazata tárgyalásokat folytat a Kormánnyal, melynek 2012. november 27-i találkozóján megállapodtak Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével, valamint Hoffmann Rózsával, oktatásért felelős államtitkárral abban, hogy stratégiai partnerség keretében szoros együttműködést építenek ki a jövőben.

A pedagógus társadalmat ma számos szervezet képviseli. A Kormány valamennyi érdekképviselettel érdemi vitát folytatott, s ennek eredményeképp közösen szakmai munkacsoportokat alakítottak ki az egyes ágazati problémák megoldására.

A két szakszervezet megállapodásra és hosszú távú, érdemi együttműködésre törekszik a Kormánnyal és az oktatásért is felelős tárcával. A Kormány az általuk képviselt pedagógusokat sem kívánja kihagyni az egyeztetési folyamatokból.

A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete a művészeti oktatás területen reprezentatív szakszervezet, amely kész arra, hogy stratégia partneri együttműködést alakítson ki, és erre vonatkozó megállapodást kössön az emberi erőforrások miniszterével. A szakszervezet szerint az ilyen együttműködés csak hasznára válhat a művészeti nevelés valamennyi szereplője számára és alkalmas lehet arra, hogy az együttműködés keretei között ismerjék meg a stratégiai partnerek egymás véleményét, érveit a jogalkotás folyamatában.

A Munkástanácsok Országos Szövetségének Pedagógus Ágazatának képviselője szintén szorgalmazza a stratégiai partnerség kialakítását és reményét fejezi ki, hogy a holnapi nap folyamán a további négy szakszervezettel is megállapodás születik. A felek egyetértenek abban, hogy az életpályamodell tartós alapokra helyezi az oktatás rendszerét, de abban is, hogy a változást alapos tervezésnek és egyeztetésnek kell megelőznie.

Mindkét szakszervezet látja a lehetőséget az iskolák állami fenntartásba vételében és bízik a Kormány által nyújtott garanciában.

2012. november 27.

A megállapodást kézjegyével ellátta:

Gyimesi László, Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete

Bardócz-Tódor András, Munkástanácsok Országos Szövetségének Pedagógus Ágazata

Balog Zoltán és Dr. Hoffmann Rózsa, Emberi Erőforrások Minisztériuma

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter