Close
2019. augusztus
h k s c p s v
« máj    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Megbízóleveleket adtak át Szociálpolitikai Tanács új tagjainak

2016. nov. 10. Fotók, Hírek | Hozzászólások
Megbízóleveleket adtak át Szociálpolitikai Tanács új tagjainak
 

Megbízóleveleket adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Szociálpolitikai Tanács új tagjainak csütörtökön Budapesten, a szociális munka napja alkalmából tartott rendezvény után a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A tanács létrehozásáról szóló kormányhatározat áprilisban jelent meg a Magyar Közlönyben, a tanács munkáját segítő hét szakmai kollégium tagjainak megbízóleveleit pedig júniusban adták át.

Balog Zoltán a csütörtöki átadáson azt mondta, tudományos háttér, konkrét tapasztalatok és folyamatos visszajelzések nélkül nem tudna dolgozni a kormány, így természetes, hogy szövetséget ajánlanak.

Czibere Károly arról beszélt, hogy a szakmai megbecsülésnek fontos része a bér, az életpálya, de ugyanilyen fontos, hogy a tárca és a szakmai szervezetek figyeljenek egymásra. Ez ugyan informálisan megvolt az első perctől, de az ágazatnak és a szakmának tartoznak azzal, hogy formalizálják a párbeszéd és az együttműködés kereteit.

Közölte, az idősellátással, a fogyatékosságüggyel, a gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátásokkal, a szociális és gyámügyi igazgatással, a hajléktalanüggyel és a lakhatással, a rehabilitációs és fejlesztő foglalkoztatással, illetve az addiktológiával foglalkozó szakmai kollégiumok már korábban megalakultak.

Időközben azonban a kutatási és elemzési, felsőoktatási és képzési, valamint piaci területről is vontak be szereplőket a tanács munkájába, az ő megbízóleveleket most adják át. A közeljövőben pedig a Karitatív Tanács is delegál majd tagot – tette hozzá.

A kormányhatározat szerint a Szociálpolitikai Tanácsot azért hozták létre, hogy a szociális területen támogassa a módszertani és szakmai fejlesztést.A testület véleményezi az elé terjesztett koncepciókat, stratégiákat, jelentéseket, javaslatot tesz a szociális területet érintően jogszabály megalkotására, módosítására, véleményezi a szociális ágazati életpályamodellre, valamint a szociális képzésekre, továbbképzésekre vonatkozó javaslatokat.

 (MTI)

Szociálpolitikai Tanács alakuló ülése

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter