Close
2019. január
h k s c p s v
« máj    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Megbukott politikai korrektség

2010. feb. 12. Egyéb | Hozzászólások
Összeomlott a politikailag korrekt beszéd álságos rendszere – állapította meg Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöke arra utalva, hogy Gönczöl Katalin 1990 előtti kriminalisztikai szakpublikációiban hemzseg a cigánybűnözés és a cigány bűnöző fogalom. Az ilyen idézeteket tartalmazó cikkünk nyomán egyetlen liberális véleményformáló sem határolódott el a ma más nézeteket valló emberijog-védő asszonytól.

Ilyen az, amikor az álságos, képmutató rendszer, a politikailag korrekt beszéd (PC) rendszere összeomlik – állapította meg keddi és szerdai összeállításunk Gönczöl Katalin-idézeteit olvasva Balog Zoltán, a parlament emberi jogi bizottságának fideszes elnöke. Amint az tegnapi számunkból kiderült, Tamás Gáspár Miklós filozófus, Halmai Gábor alkotmányjogász és Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Mozgalom elnöke a hallgatást választotta.
Balog Zoltán úgy látja, arra fejlesztették ki a politikailag korrekt beszéd ezúttal összeomló és nevetségessé váló rendszerét, hogy csak azt lehessen mondani, amit a balliberálisok vezérei üdvösnek tartanak pozíciójuk megőrzésére. Illetve hogy mindenki mást, aki nem közéjük tartozik, hallgatásra ítéljenek, kirekeszszenek a politikai diskurzusból. Meglátása szerint ennek az a következménye, hogy az olyan típusú bűnözésről, amelyről Gönczöl hajdanán írt, nem lehet beszélni, aminek következtében az arról szóló tudás is elvész. Holott ez – mutatott rá az emberi jogi bizottság fideszes elnöke – elengedhetetlen volna a magyarországi cigányság szociokulturális sajátosságaival is összefüggő probléma kezeléséhez. A másik rossz folyománya a politikailag korrekt beszéd erőltetésének Balog szerint az, hogy a lakosságban fokozódik a kiábrándulás az egész politikai osztályból. Valamint, hogy mások majd fölteszik a tabusított kérdést, persze ellenségeskedést gerjesztve, és úgy állítva be, mintha ők – méghozzá egyedül ők – értenék csak meg a társadalom egyre növekvő hányadának szenvedését az ilyen típusú bűnözéstől.
Ami Gönczöl Katalin személyét illeti, Balog Zoltán kifejtette: nem érdemes vele foglalkozni, amíg nem áll ki a nyilvánosság elé, és nem követi meg a magyar társadalmat azért a gyalázatos szerepért, amelyet Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök oldalán vitt „házi” jogvédőként. A fideszes politikus utalt arra a jelentésre, amelyet Gönczöl vezetésével készítettek a 2006. őszi kormány- és rendőrterrorról, kimenekítve Gyurcsányt a felelősségre vonás alól. A képviselő rámutatott: a Gyurcsány-mosdatás nemcsak itthon, hanem Nyugaton is magas szakmai színvonalon zajlott, hiszen a Gönczöl-jelentés angol változata előbb jelent meg Brüsszelben, mint itthon.

 
Forrás: Magyar Nemzet Online
Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter