Close
2018. november
h k s c p s v
« máj    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Megkezdődtek a református megállapodás módosításával kapcsolatos egyeztetések

Megkezdődtek a református megállapodás módosításával kapcsolatos egyeztetések
 

A mai napon Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vezetésével először ülésezett az a bizottság, amely Magyarország Kormánya és a Magyarországi Református Egyház közötti megállapodás megújításának előkészítéséért felel.

A találkozón részt vettek az egyház elöljárói Szabó István püspök úr és Huszár Pál főgondnok úr vezetésével, valamint kormányzati oldalról Balog Zoltán, Lázár János és Trócsányi László miniszter urak.

A felek kifejezték egyetértésüket a tekintetben, hogy a különvált állami és egyházi működés mellett üdvözlendő az állam és az egyház szoros együttműködése, különösen a közös közfeladat ellátás terén.

Az elmúlt években jelentősen megnőtt az igény az egyházi felsőoktatás, az egyházi fenntartású szociális intézmények, valamint a Kárpát-medencén túli magyar diaszpóra hitéletének támogatása iránt, így a megújuló megállapodásnak ezekre is tekintettel kell lennie.

A Református Egyház javaslata szerint a megállapodás módosítása a Szentszékkel kötött megállapodás tartalma mentén történne, amely elvvel a kormányzati oldal képviselői is egyetértettek.

 (EMMI)

Református megállapodást előkészítő bizottság ülése

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter