Close
2019. január
h k s c p s v
« máj    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Megkezdte ülését a köznevelési kerekasztal

2016. feb. 9. Fotók, Hírek | Hozzászólások
Megkezdte ülését a köznevelési kerekasztal
 

Megkezdte ülését kedden reggel a köznevelési kerekasztal, a tanácskozáson a köznevelés aktuális kérdéseit tekintik át. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszöntőjében elmondta, a megbeszélésen jelen van a tárca vezetése, szakértőként a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója, a fenntartói oldalról a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet képviselője. 

A tudományos és pedagógusképző oldalt az MTA közoktatási elnöki bizottsága és a Magyar Művészeti Akadémia, valamint az Eszterházy Károly Főiskola képviseli. A munkavállalói érdekképviseleti oldalról a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete vesz részt az egyeztetésen. Meghívták a Pedagógusok Szakszervezetét is – jelezte a miniszter, hozzátéve: a tömörülés az alakuló ülésen nem vesz részt. Balog Zoltán emiatt sajnálatát fejezte ki és azt mondta, várják őket a tárgyalóasztalhoz. A miniszter elmondta: köznevelési szakmai szervezeti oldalról az Országos Köznevelési Tanács, a Nemzeti Pedagógus Kar, munkaadói oldalról a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, szülői oldalról a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, a diákok részéről a Magyar Ifjúsági Konferencia jelent meg, és képviseltetik magukat a szaktárcák szakértői is.

Palkovics László oktatási államtitkár az MTI-nek korábban azt mondta: konstruktív szakmai munkát vár a köznevelési kerekasztaltól, amelyen tárgyalni kívánnak szerkezeti, tartalmi kérdésekről, a pedagógusokat érintő szakmai ügyekről és a tanulói életút kérdéseiről.

A felsőoktatási kerekasztal mintájára a köznevelési kerekasztal megalakítását az emberi erőforrások minisztere jelentette be január 23-án.

(MTI)

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter