Close
2019. március
h k s c p s v
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Megtartotta alakuló ülését a „Legyen jobb a gyermekeknek!” Nemzeti Stratégia új Értékelő Bizottsága

2011. okt. 25. Egyéb | Hozzászólások

Megtartotta alakuló ülését a „Legyen jobb a gyermekeknek!” Nemzeti Stratégia új Értékelő Bizottsága


Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára elnökletével megtartotta alakuló ülését a „Legyen Jobb a Gyermekeknek!” Nemzeti Stratégia új Értékelő Bizottsága. Az ülésen az államtitkár tájékoztatást adott a társadalmi egyeztetés alatt álló Nemzeti Társadalmi Felzárkózási és Roma Stratégiáról, kiemelve ennek a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek esélyteremtését leginkább érintő célkitűzéseit. Az integrált stratégia alapján lehetőség nyílik egy, a társadalmi felzárkózást célzó, egységes, mindhárom problématerületet magába foglaló, komplex, 3 éves kormányzati intézkedési terv elkészítésére.

Az Értékelő Bizottság javaslatot tett arra, hogy a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási és Roma Stratégia mutassa be azokat a lehetőségeket, amelyekkel az új köznevelési törvénnyel bevezetendő tankötelezettségi kort (16 év) betöltött, az iskolarendszert piacképes szakma nélkül elhagyó fiatalok számára rendelkezésre állnak, továbbá azokat az utakat, kimeneteket amelyek a Startmunka programok keretében történő foglakoztatásból a nyílt munkaerőpiac felé vezetik az érintetteket.

Az Értékelő Bizottság még  2007-ben jött létre, amelyet a kormányzati felelősség markánsabb megjelenítése érdekében a Kormány átalakított, így a civil szervezetek mellett a kormányzat képviselői is tagjai lettek az új bizottságnak. Feladata a „Legyen jobb a gyermekeknek!” Nemzeti Stratégiának, valamint a készülő Nemzeti Társadalmi Felzárkózási és Roma Stratégiában megfogalmazott, gyermekszegénységet érintő célkitűzések megvalósulásának nyomon követése, monitorozása, a Stratégia céljaival, prioritásaival kapcsolatos társadalmi folyamatok alakulásának figyelemmel kísérése, illetve vélemények javaslatok megfogalmazása a Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottság számára.
Az új Értékelő Bizottság 12 kormányzati képviselőből és 12, a civil szervezetek, egyházak, szakmai szervezetek által delegált tagból áll, akikhez állandó meghívottak csatlakoznak. A Bizottság társelnökét  a nem kormányzati tagok maguk közül választják.

Budapest, 2011. október 25.

Share via email+1

Share on FacebookShare on Twitter